La marginea unei prăpastii. În parcul Valea Morilor a fost găsit un cal fără suflare

collageessd

Acum câteva zile, mai exact în data de 27 iulie, în parcul Valea Morilor din Capitală, activistul civic, liderul organizației publice „Humane comunitar”, Carl Luganov, a descoperit corpul neînsuflețit al unui cal. Activistul a inițiat o cercetare în contextul decesului animalului și a depistat stăpânul calului precum și circumstanțele în care acesta a rămas fără zile. Atenție! Urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

Numele lui era Cherry, era un cal frumos de doi ani, care avea ochii foarte triști pe parcursul vieții, asta se datora muncii excesive la care era expusă biată viețuitoare și modului în care era tratat, spun martorii. Aceștia povestesc că în zilele de februarie, când afară ningea cumplit, animalul era ținut afară în frig, nu i se permitea să ciupească iarbă când presta servicii, iar recent, a fost mușcat de un câine și nu a fost prezentat veterinarilor.

În cea mai mare parte a timpului, animalul se afla sub supravegherea unor adolescenți. Săptămâna trecută Cherry a murit, deoarece a fost lăsat pe noapte legat de un copac la marginea unei prăpastii. Prin urmare, se presupune că animalul a alunecat și a rămas să atârne de propria frânghie.

Echipa #diez a întâlnit într-o zi căluțul în parc.

 

IMG_0696
Photo Credit: Djein Vacari
IMG_0705
Photo Credit: Djein Vacari
IMG_0709
Photo Credit: Djein Vacari

A doua zi după tragicul eveniment când inspectorii sanitari-veterinari au mers să vorbească cu stăpâna animalului, care mai are în posesie doi cai și un măgăruș, aceasta le-a spus că a vândut mai demult animalul și nu a luat contactele cumpărătorilor.

Din acest moment s-a conturat versiunea potrivit căreia, pentru a ascunde urmele unei crime, stăpâna a îngropat calul chiar în parc. Carl a continuat investigația, a intrebat mai multe persoane din împrejurimi și a depistat că are dreptate.

 

20479558_1578534808876757_3830794966140891416_n
Photo Credit: Carl Luganov
7bab12123e32d5c4b0296bfc3fd8cd71
Photo Credit: point.md
27a51106371c2b6fb7ac289cbf479ce4
Photo Credit: point.md
Photo Credit: point.md
Photo Credit: point.md

A bătătorit secțiile de poliție câteva ore, pentru ca într-un final să-l găsească pe Veceaslav Lungu, care a fost de acord să meargă în căutarea locului unde a fost îngropat Cherry.

Au săpat pe teritoriul prezumtiv de înmormântare și au văzut realitatea, trupul calului se afla neînsuflețit sub pământ. Inspectorii veterinari au scanat cipul și s-a adeverit că animalul îi aparține stăpânei, care se jura că l-a vândut.

Acum, crede Carl, procedura de penalizare care urmează nu este pe măsura faptelor săvârșite. În lipsa unui articol penal în acest sens, stăpâna va avea de achitat o amendă în sumă de 1.500 de lei (condiția de achitare în 72 de ore), iar în raport cu sumele în jur de șase mii de lei încasate în fiecare zi pentru serviciile prestate de animale, amenda nu valorează nimic.

Această istorioară nu are un happy end și cu părere de rău este doar vârful icebergului. Anual, pentru capriciul nostru, sunt chinuite mii de animale, în circuri, în delfinarii sau pe străzi. Evitați cruzimea față de animale și încetați să folosiți serviciile foto, video sau de transport, propuse de stăpânii acestora.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente