01:39:07 24.04.2024
Stiri

Putin a semnat LEGEA care îi va asigura mult mai ușor victoria în alegerile prezidențiale

Știri 31.07.2017 21:48 Vizualizări2066 Autor: Ziarul National
Putin a semnat LEGEA care îi va asigura mult mai ușor victoria în alegerile prezidențiale


Vladimir Putin a semnat legea care interzice, începând cu 1 noiembrie 2017, folosirea serviciilor VPN şi a serverelor proxy pe teritoriul Rusiei. Acestea erau utilizate şi de către cei care doreau să acceseze site-uri interzise în ţară, dar şi de către dizidenţi sau membri ai opoziţiei care doreau să comunice în secret, scrie go4it.ro.

Potrivit lui Leonid Levin, preşedintele comitetului tehnologic din camera inferioară a parlamentului rus, legea are rolul de a bloca accesul la conţinutul ilegal de pe internet, precum discursul extremist.

Recent, Putin a promulgat o altă lege, care obligă aplicaţiile de chat să îi identifice pe utilizatori prin intermediul numerelor de telefon. Aceasta intră în vigoare la 1 ianuarie 2018. Toate aceste măsuri au fost luate în contextul în care anul viitor, în martie, au loc alegeri prezidenţiale în Rusia. Astfel, regimul Putin va putea controla mai uşor ce se publică pe internet despre liderul rus.

Decizia autorităţilor ruse vine la scurt timp după ce China a forţat compania Apple să scoată toate aplicaţiile VPN din versiunea chineză a App Store.

VPN (Virtual Private Network/ reţea virtuală privată) reprezintă un set de soluţii şi tehnologii conceput pentru a realiza conexiuni securizate, criptate punct-la-punct sau la distanţă peste reţeaua publică de date, adică peste internet. Aceste soluţii le permit oamenilor şi organizaţiilor să rămână anonimi online şi să acceseze conţinut blocat în ţara din care provin.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md