(VIDEO) Rogozin: Republica Moldova se află sub controlul grupului mafiot al oligarhului Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitrii Rogozin, declară că Republica Moldova este controlată de către oligarhul şi liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, pe care îl numeşte mafiot. Reacţia vine după ce atât el, cât şi o delegaţie a Federaţiei Ruse nu a putut participa la evenimentele dedicate aniversării a 25 de ani de la începutul conflictului din Transnistria, avionul în care se aflau nefiind autorizat în spaţiul aerian românesc, astfel fiind nevoit de a face cale întoarsă.

„Actuala guvernare moldovenească se află sub controlul unui singur grup mafiot concret, care ţine în mâinele sale această ţară săracă. Este vorba de oligarhul Plahotniuc, liderul principalului partid. O persoană faţă de care sunt multe întrebări. Apropo, el este şi cetăţean al Federaţiei Ruse, precum şi cetăţean al încă vreo 50 de ţări. În esenţă, el este principalul păpuşar din ţară şi această istorie este mâna lui. Cel puţin aşa spun sursele noastre moldoveneşti cu autoritate. Astăzi în Moldova noi nu avem de afacere cu o guvernare aleasă legal de popor, dar pur şi simplu cu un grup mafiot care învârte politica moldovenească”, a declarat Dmitrii Rogozin într-un interviu pentru Rossia24.

Amintim că vineri a fost zădărnicită vizita lui Dimitri Rogozin în Republica Moldova, după ce România nu i-a permis să survoleze spațiul aerian. Aeronava a făcut cale întoarsă și a aterizat la Minsk. Rogozin urma să ajungă la Tiraspol, pentru a participa la ceremonii prilejuite de împlinirea a 25 de ani de la încheierea conflictului transnistrean.

Cursei regulate S7-157 pe ruta Moscova-Chișinău i-a fost interzis accesul în spațiul aerian al României de către serviciul de gestionare a traficului aerian pe motiv că la bordul său se afla o „persoană aflată pe lista sancțiunilor” UE. Dmitri Rogozin este unul dintre oficialii ruși care au interdicție de călătorie în Uniunea Europeană încă din mai 2014.

Cu toate acestea, Rogozin vizitase în 2016 Chișinăul, tot cu curse regulate care au zburat prin spațiul aerian al României.

Rusia şi-a exprimat protestul faţă de interdicţia impusă de autorităţile de la Bucureşti, calificând incidentul drept o provocare deliberată care afectează grav relaţiile bilaterale şi a solicitat o anchetă minuţioasă care să ofere explicaţii relevante, a anunţat Ministerul rus de Externe.

Pasagerii cursei Moscova-Chişinău în care se afla Rogozin au ajuns după 8 ore la Chișinău.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...