Salariul „astronomic” pe care-l va primi Neymar la PSG; Va fi cel mai bine plătit fotbalist din lume

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cotidianul catalan Sport a scris, luni, că brazilianul Neymar va deveni cel mai bine plătit fotbalist din lume, dacă va semna cu PSG. Sursa citată a oferit detaliile veniturilor pe care Neymar le va încasa de la gruparea condusă de qatarioţi: salariu net de 30 de milioane de euro pe an, dublu faţă de cât are acum la FC Barcelona, şi primă de instalare de 60 de milioane de euro, sumă în care nu intră comisionul pe care PSG îl va plăti tatăului atacantului, dacă transferul se va realiza.

Comisionul lui Neymar sr., care îşi impresariază propriul fiu, ar putea ajunge la 62 de milioane de euro, 26 de milioane de euro de la Barcelona, pentru contractul pe care Neymar îl are cu catalanii până în 2021, şi 36 de milioane de euro de la PSG, dacă jucătorul va merge în Franţa.

Sport a mai scris că salariul lui Neymar poate atinge 50 de milioane de euro pe an, în cazul îndeplinirii unor clauze de performanţă, multe dintre acestea, notează sursa citată, fiind destul de uşor de realizat în campionatul francez.

Dacă Barcelona va fi de acord să-l cedeze, jucătorul de 25 de ani va semna un contract pe cinci sezoane cu PSG, club care îi mai oferă lui Neymar posibilitatea de a încheia parteneriate în nume propriu cu companiile care sponsorizează clubul din Paris.

Sport mai arată că PSG va plăti Barcelonei cel puţin 222 de milioane de euro, cât e clauza de reziliere, ca să-l transfere pe Neymar.

Tot marţi, L’Equipe, citând cotidianul qatarez El Watan, a anunţat că Neymar va ajunge marţi în Qatar pentru a efectua vizita medicală la formaţia Paris Saint-Germain.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...