PLDM: Această sesiune parlamentară a fost una dintre cele mai ruşinoase

Această sesiune a fost una dintre cele mai ruşinoase care va rămâne un capitol dureros pentru întreg poporul nostru“, a declarat astăzi Tudor Deliu, preşedintele fracțiunii parlamentară a PLDM în cadrul unui briefing de presă pe marginea totalurilor sesiunii de primăvară-vară a Legislativului.

Tudor Deliu a menționat că mai multe inițiative legislative ale PLDM, care ar fi putut deconspira ilegalităţi comise de cei de la guvernare, se prăfuiesc prin sertarele Parlamentului.

Drept exemplu, Tudor Deliu a adus refuzul majorității de a audia raportul comisiei de anchetă privind traficul de anabolizante prin intermediul Poştei Moldovei, respingerea cererii de chemare la raport în Parlament a Procurorului General. De asemenea, deputatul s-a referit la configurația politică Plahotniuc-Dodon.

S-a conturat un tandem pe cât de ridicol, pe atât de rușinos: Plahotniuc-Dodon. Cei doi au clar un parteneriat strategic. În acest joc politic murdar, Igor Dodon a devenit salvatorul lui Plahotniuc. La fundamentele politicii moldoveneşti stă binonul Plahotniuc-Dodon. Ideea principală este distrugerea sau reducerea la tăcere a opoziţiei pentru păstrarea regimului actual“, a subliniat Deliu.

Președintele fracțiunii a precizat că PLDM a denunțat în nenumărate rânduri toxicitatea schimbării Codului electoral.

De azi înainte nu vom mai putea vorbi despre o democraţie funcţională, despre o societate prosperă. Intrăm oficial într-o epocă sumbră, unde cetăţeanul este plasat pe ultimul loc, iar ascensiunea în Parlament se va face prin mită electorală“, a opinat Tudor Deliu.

Liderul fracțiunii liberal-democrate a adresat cetățenilor republicii un apel la unitate.

Vă îndemn să ne unim forţele şi să fim puternici. Împreună vom reuşi să fim parte a unui stat demn şi prosper, să nu ne lăsăm manipulaţi de promisiuni false, să luptăm pentru adevăr, să fim informaţi, să nu lăsăm pe nimeni să ne facă sclavi în propria ţară“, a menționat Deliu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.