Parcarea mașinilor va fi imposibilă în unele zone după terminarea reparației bulevardului Ștefan cel Mare

stefan111
Foto: Victor Chironda

Odată cu finalizarea lucrărilor de reparație pe bulevardul Ștefan cel Mare din Capitală, conducătorii auto nu-și vor mai putea parca automobilele de-a lungul străzii.

Autoritățile au decis să amenajeze locuri de parcare, pe direcția spre Buiucani, doar până la intersecția cu strada Armenească. Pe tronsonul cuprins între străzile Armenească și S. Lazo, parcări nu vor mai fi, iar după strada Lazo, către sensul giratoriu de la strada Creangă, vor fi amenajate locuri de parcare, cu excepția câtorva porțiuni, scrie IPN.

Șeful interimar al Direcției municipale transport, Oleg Poiată, a declarat pentru IPN că pe porțiunile unde nu vor exista locuri de parcare urmează a fi instalați piloni de delimitare, care nu vor permite șoferilor să-și urce automobilele pe trotuar. Astfel, se dorește de a oferi mai mult spațiu pietonilor și bicicliștilor.

După intersecția cu strada S. Lazo, șoferii vor putea parca pe bulevardul Ștefan cel Mare, cu excepția teritoriului adiacent Ambasadei Ungariei, pe o porțiune cuprinsă între străzile Petru Movilă și Toma Ciorbă, dar și Toma Ciorbă și Mihai Viteazu.

Șeful interimar de la Direcția transport a mai spus că lucrările pe bulevard sunt pe ultima sută de metri, iar conform estimărilor, către luna septembrie, acestea se vor încheia. Mai urmează a fi efectuate lucrări de conectare a pilonilor noi, amenajare a spațiilor verzi, evacuare a postamentelor de publicitate care au mai rămas, aplicare a marcajului etc.

Reparația bulevardului se desfășoară în cadrul proiectului de reabilitare și modernizare a șase străzi principale din zona centrală a Chișinăului. Valoarea totală a proiectului este de 22 de milioane de euro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente