PLDM face totalurile sesiunii de primăvară: A fost una dintre cele mai ruşinoase. Guvernarea s-a preocupat de crearea bazei pentru următoarele alegeri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Această sesiune a fost una dintre cele mai ruşinoase care va rămâne un capitol dureros pentru întreg poporul nostru”. Aceasta este una dintre concluziile la care au ajuns deputaţii fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat din Moldova, astăzi, în ultima zi a sesiunii de primăvară-vară. Potrivit deputaţilor liberal-democraţi, întreaga sesiune majoritatea parlamentară, de rând cu PSRM s-au pregătit de alegeri: „în martie-aprilie cu uninominalul, în mai-iunie cu mixtul”.

„Am ajuns să participăm cu toţi la atrocităţi impardonabile zămislite cu atâta maliţie şi brutalitate de către guvernare. Ţin să scot în evidenţă următoarele evenimente care au îngenunchiat o ţară şi au furat cu grosolănie ultimul grăunte de demnitate. De la alegerea preşedintelui Republicii Moldova, s-a conturat un tandem pe cât de ridicol, pe atât de ruşinos – Plahotniuc-Dodon”, a menţionat în cadrul unei conferinţe de presă preşedintele fracţiunii PLDM, Tudor Deliu.

Potrivit lui Deliu, în acest tandem, preşedintele PD a recurs la „o strategie care i-ar asigura protecţie pe toate dimensiunile”, iar mimarea de opoziţie a Partidului Socialiştilor este una „îmbâcsită de elemente nocive şi false, încât oricine îşi dă seama este un joc politic pervers cu doi actori care au avut o înţelegere prealabilă”.

„Această caracatiţă a căpătat dimensiuni politice şi economice. Se pregăteşte activ terenul pentru alegerile parlamentare din anul 2018. Cine ignoră aceste semnale atât de evidente, înseamnă că nu au înţeles nimic din dinamica politică şi geopolitică a Republicii Moldova. Cei doi au clar un parteneriat strategic nescris, sau poate înregistrat în analele confidenţiale a PD. În acest joc politic murdar Igor Dodon a devenit salvatorul lui Plahotniuc”, a mai declarat Tudor Deliu, menţionând că ideea principală a acestor acţiuni este „distrugerea sau reducerea la tăcere a opoziţiei pentru păstrarea regimului actual”.

Deputatul liberal-democrat Iurie Ţap a menţionat că pe parcursul întregii sesiuni, guvernarea şi PSRM s-au pregătit doar de alegeri. Drept dovadă acesta a menţionat faptul că în urma aşa-numitei reforme a Guvernului în funcţii au rămas doar miniştrii PD, dar şi proiectul adoptat în două lecturi care prevedere că preşedinţii de raioane pot fi aleşi şi din afara consilierilor raionali.

„Atenţie la viteză. În două săptămâni, fără a respecta procedurile de dezbateri, a ajuns în Parlament şi votat în a doua lectură. De fapt, este un proiect neconstituţional. Ori, alegerea autorităţilor locale la care se referă şi preşedintele de raion, reiese din articolului 2 [din Constituţie]– din principiul suveranităţii, care înseamnă că autorităţile locale se bazează pe principiul de alegere sau sunt alese. De ce a fost făcut acest lucru?! Cred că au nevoie să mai promoveze în funcţii de preşedinţi anumite persoane care pe parcursul unui an de zile să se poziţioneze pentru ca în viitoarele alegeri din 2018 să vină să intre în forţă. Deci, ceea ce au făcut în această sesiune, de fapt, s-au preocupat de a-şi crea mecanismul, baza pentru următoarele alegeri parlamentare, nu de fapt pentru implementarea reformelor atât de necesare”, a conchis Iurie Ţap.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...