Din stradă auzite: Cum se scuză moldovenii atunci când traversează strada neregulamentar

DinuBubulici-photo-1067

Fiind mereu în oraș, suntem martori la interacțiunile dintre oameni, pietoni și șoferi. Fiecare dintre noi a trecut măcar o dată strada, aflându-se mai departe de trecerea pentru pietoni, în speranța evitării unei promenade mai lungi cu cinci minute. În lungile noastre plimbări de fiecare zi, echipa #diez a auzit diverse scuze invocate de pietoni atunci când sunt întrebați de ce trec strada neregulamentar. Iată câteva dintre acestea.

# Când semaforul e pe roșu și trece o mașină, iar tu mergi în continuare. Te apropii de mașină care este nevoită să frâneze la verde pentru a evita coliziunea și îi strigi în fereastra deschisă: Lucrează zebra” sau „Dar ce, aici este semafor?”.

# Trecerea este la 5 metri de locul unde ai decis să traversezi strada, defilezi încet în speranța de a întâlni o mașină, în timp ce îți prezinți outfit-ul, ca să spui „Eu sunt pe trecere”.

# Creezi stare de accident fiindcă nu mergi pe linie dreaptă pe trecere, o apuci pe mijlocul drumului pentru a prinde troleibuzul și strigi din toată puterea ca să te audă toți, inclusiv și conducătorul troleibuzului: Eu pe trecere am început să merg, dar troleibuzul pleacă, trebuie să mă grăbesc”. Troleibuzul mai stă cinci minute după ce ai urcat pentru că e trafic.

# Ești pe bulevardul Grigore Vieru și vrei să treci repede strada la roșu: „Dar verdele acesta tare greu se aprinde”, atunci când pe bulevard există butoane care ajută la schimbarea culorii semaforului.

# Ții de mână un copil de cinci ani și alergi pe mijlocul drumului care are câte două benzi în fiecare direcție: „Trecerea e prea departe, nouă nu la deal ne trebuie” sau Noi repejor”.

#Vrei să treci mai repede când semaforul e roșu și pentru a justifica comportamentul inadecvat spui: „Dar aici semaforul nu lucrează, cred că”.

Echipa #diez vă îndeamnă să treceți strada regulamentar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente