57 500 țigarete de contrabandă, depistate după un perete fals într-un microbuz condus de un moldovean

Polițiștii de frontieră de la Iași au confiscat 57 480 de țigarete de contrabandă, în valoare de aproximativ 6300 de euro, pe care un cetățean moldovean încerca să le introducă pe piața neagră din România. Bărbatul își modificase artizanal autovehiculul cu un perete fals confecționat din polistiren, în spatele căruia ascunsese țigările.

Cazul a avut pe 29 iulie, în jurul orei 14.30, când polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au organizat o acțiune specifică pe linia combaterii traficului ilicit cu produse din tutun.

Astfel, pe timpul misiunii, aceștia au identificat în trafic, în municipiul Iași, un autovehicul marca Fiat Fiorino, înmatriculat în România, despre care dețineau informații că este folosit la transportul țigărilor de contrabandă.

Polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire a mijlocului de transport și ulterior la legitimarea conducătorului auto, stabilind că acesta este cetățeanul moldovean Vadim P., în vârstă de 30 de ani.

La controlul efectuat asupra mașinii, poliţiştii au observat că exista un perete fals în partea din față a acestuia, în spatele căruia s-au putut observa mai multe pachete cu țigări cu timbru de acciză Republica Moldova.

Mijlocul de transport și persoana au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, iar după îndepărtarea peretelui fals confecționat din polistiren, au fost descoperite 2.874 de pachete de țigări de diferite mărci.

La cercetări, bărbatul a declarat că a preluat țigaretele de pe raza unei localități de frontieră al cărei nume nu și-l amintește și intenționa să le comercializeze către diverse persoane din municipiul Iași.

Cantitatea totală de 57 480 de țigarete, în valoare de 28 805 lei și autoturismul marca Fiat, în valoare de 6 833 lei, au fost ridicate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.