Năstase acuză MAI de „complicitate” la campania de denigrare la adresa sa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, acuză Ministerul de Interne de „complicitate” la o campanie de denigrare lansată asupra sa în ultimele zile.

Năstase a făcut referire la o serie de pliante aruncate duminică, în fața Parlamentului, înainte de desfășurarea protestului față de aprobarea sistemului mixt de vot. În opinia sa, MAI știe cine sunt cei care desfășoară campania, dar nu intervin.

Luni deja în Piața Marii Adunări Naționale apăruseră niște boxe cu același conținut.

„Înainte de protest, acolo unde trebuia să fie scena, a fost instalat un banner mare cu conţinut denigrator în adresa mea. Oamenii noştri au scos acel banner, dar ulterior au fost răspândite pliante denigratoare editate pe un material foarte scump. Ieri dimineaţa, colegii mei au depus plângere la comisariatul Buiucani. Azi, când cetăţenii m-au sesizat cu privire la boxele din centru am sunat la 902. Am vobit cu un ofiţer care mi-a preluat reclamaţia. Am mers în centrul capitalei şi am văzut o mică grupare de indivizi, trimise de structurile paramilitare ale lui Plahotniuc şi care urmăreau ce se întâmplă. Unii trecători au acoperit cu o peliculă acele boxe, dar poliţia, primul lucru pe care l-a făcut, a luat pelicula şi a dus-o la gunoi. Asta vorbeşte despre complicitatea MAI şi personal al lui Jizdan care în ultimul timp îi persecută pe colegii mei din Platforma DA”, a declarat Andrei Năstase, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinute în faţa sediului MAI.

El a amintit că o campanie asemănătoare desfășurată în timpul campaniei electorale prezidențiale, când poliția nu a mai rezolvat cazul.

„Am cerut MAI să investigheze cazul, aşa cum am cerut şi în campania pentru alegerile prezidenţiale când au fost răspândite peste un milion de pliante denigratoare. Aceste lucruri se fac la indicaţia lui Plahotniuc şi sunt executate inclusiv de structurile de stat. Jizdan este capabil să-şi vândă şi cea mai apropiată persoană pentru Plahotniuc. Personal mi-a spus acest lucru”, a mai spus liderul Platformei DA.

Deocamdată Ministerul de Interne nu a venit cu o reacție în legătură cu acuzațiile lui Andrei Năstase.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...