Interviu ZdG cu Vladimir Voronin: „Igor Dodon este sluga PD-ului. Eu nu văd în el președinte”

625-Voronin-1-740×390
Foto: zdg.md

Jurnaliștii de la Ziarul de Gardă au realizat un interviu cu președintele PCRM, ex-președinte al R. Moldova, Vladimir Voronin. În cadrul acestuia, Voronin a menționat că nu-l recunoaște pe Dodon ca președinte și că acesta este „sluga PD-ului”. Politicianul a mai menționat că R. Moldova se îndreaptă în beznă, iar actuala guvernare folosește obraznic obiectivul european pentru a primi bani.

„Dodon e ales neconstituțional. Din acest motiv, noi am declarat boicot alegerilor. În primul tur, ne-au susținut 50% din alegători, care nu s-au prezentat la urne. Pentru mine, el nu există ca președinte. Eu nu văd în el președinte. Eu văd în Igor Dodon o persoană care, încă înainte de a fi ales, înainte de a începe campania electorală, înainte de toate-toate, culcată sub democrați definitiv. Și el de acolo nu mai iese”, a menționat liderul comunist. „El lucrează și este subordonat PD-ului. Este sluga PD-ului. Da. În toate chestiunile, în toate problemele. Și în Parlament, când ceva nu reușesc democrații, socialiștii imediat ridică mâna. Și în societate tot așa”, a adăugat Voronin.

Despre faptul că nu a candidat la prezidențiale, liderul PCRM a spus: „După ce a fost modificată în mod obraznic Constituția, eu nu aveam niciun drept moral să candidez. Dacă nu ar fi fost modificată Constituția, era altceva”.

Voronin a mai declarat că nu se află în niciun fel de relații cu Vladimir Plahotniuc și că acesta nu ar fi sprijinit financiar niciodată PCRM: „Nu acceptă businessmenii ăștia PCRM. Când aud de comuniști, ei fug ca dracul de tămâie”.

Despre posibilitatea ca Moldova să se îndrepte spre dictatură, liderul PCRM cred că: „Asta întotdeauna a fost un pericol, în diferite regimuri. Și ăsta ar fi un pericol foarte strașnic și pentru R. Moldova, pentru independența, pentru integritatea țării. Acum, când Moldova este parte a multor structuri, organisme internaționale, europene, când Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE, când Moldova are multe obligații, nu cred că aceste instituții europene, și eu mizez foarte mult pe ele, vor permite acest dezastru”.

Citiți interviul integral AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente