Rogozin: Deplasarea în regiunea transnistreană a fost coordonată în totalitate cu autorităţile Moldovei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin susţine că deplasarea sa în regiunea transnistreană a fost coordonată în totalitate cu autorităţile Moldovei, iar situaţia în care s-a pomenit a numit-o drept „sălbatică şi provocatoare”.

„Această deplasare a fost coordonat, iar autorităţile moldovene ştiau asta foarte bine”, a spus Rogozin într-un interviu pentru Rossia24.

Citiţi şi: (FOTO) Aeronava cu care Rogozin zbura spre Moldova a aterizat la Minsk, după ce România i-a închis spaţiul său aerian

Acesta a adăugat că a zburat de cinci sau şase ori în Transnistria cu zboruri de pasageri pe aceeaşi cursă. „De aceea, am mers, ca de obicei, la acest zbor… Şi brusc pilotul a spus că a survenit interdicţia de intrare în spaţiul aerian al României, ceea ce, desigur, este sălbatic şi provocator”, a subliniat Rogozin, după ce aeronava cu care se deplasa a fost nevoită să aterizeze la Minsk, de unde acesta s-a întors la Moscova, iar pasagerii au ajuns, cu opt ore întârziere, la Chişinău.

Vedeţi şi: După opt ore de peripeţii, pasagerii cursei Moscova-Chişinău, cu escală la Minsk din cauza lui Rogozin, au ajuns în capitală

Acesta a mai spus că „autorităţile moldovene ar fi trebuit să discute această chestiune cu colegii lor români”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...