Ilegalități la frontiera de stat: Peste 150 de persoane au fost reţinute

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un număr de 19 cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Federația Rusă, iar opt conaționali în Uniunea Europeană. Potrivit datelor oferite de Poliția de Frontieră, 75 de cetăţeni străini, dar și 726 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

În perioada 24 – 30 iulie 2017, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 505 849 traversări, dintre care un număr de 305 167 traversări a cetățenilor Republicii Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 105 046 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în RM – 56 307 traversări.

Cele mai solicitate puncte de trecere au fost PTF Aeroportul Internațional Chișinău cu un flux de 77,401 traversări persoane, urmat de PTF Leușeni – 77,419 traversări persoane, PTF Otaci – 54,543 traversări persoane și PTF Sculeni – 46,174 traversări persoane.

Pe parcursul săptămânii trecute, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 142 de evenimente, cu documentarea a 152 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
– un caz de trecere ilegală a frontierei de stat;
– 58 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– 10 persoane au prezentat documente false și falsificate;
– 26 de persoane au prezentat viniete nevalabile;
– 27 de cetăţeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
– patru tentative de trafic ilicit de mărfuri;
– 19 contravenții cu privire la încălcarea regulilor de transport de pasageri și mărfuri;
– șase persoane cercetate contravențional pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 207 de procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 209,350 lei și încasarea amenzilor de 54,075 lei.

Polițiștii de frontieră au avut 11 întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...