10 fun facts despre filmele Pixar pe care le iubim atât de mult

Pixarlogo

„Finding Nemo”, „Up” sau „Toy Story” sunt doar câteva animații create de Pixar. Dar ca și oricare companie mare, Pixar are o istorie interesantă care stă în spatele fiecărui film pe care îl toarnă. Mai multe informații interesante despre această companie aflați din articol.

# Finding Nemo (În căutarea lui Nemo)

În anul 2003, când faimoasa animație Finding Nemo (În căutarea lui Nemo) a apărut pe micile ecrane, audiența americană a fost extrem de entuziasmată de micul pește clovn. Entuziasmul s-a manifestat atât de intens, încât în unele orașe, peștele clovn a intrat în lista peștilor extincți din regiune, fiindcă oamenii au cumpărat atât de mulți „Nemo”.

things-you-didnt-know-about-finding-nemo

# Up (Deasupra tuturor)

În animația Up (Deasupra tuturor) sunt exact 20.622 de baloane care fac căsuța lui Carl să se ridice deasupra Pământului. În realitate, pentru a ridica o casă de la pământ și pentru a o menține în zbor ar fi nevoie de 9,4 milioane de baloane.

 

up_movie_balloons_house-1440x900

# Monsters, Inc. (Compania Monștrilor)

Vocea lui Boo din filmul Monsters, Inc. (Compania Monștrilor) aparține unui copil pe nume Mary Gibbs, tatăl căreia a fost unul dintre scriitorii liniei de animație. „Mă urmăreau prin studio, utilizau jucării ca să vorbească cu mine, o rugau pe mama să mă gâdile sau să îmi ia bomboanele pentru a mă face să râd sau să plâng… Toate emoțiile au fost reale”, spune Gibbs.

 

monsters inc-xlarge

# Toy Story 2 (Povestea jucăriilor 2)

Un lucrător de la Pixar a șters întâmplător animația pentru Toy Story 2 (Povestea jucăriilor 2), dar ajutorul directorului tehnic, care lucra part-time, pentru că avea grijă de copilul său nou-născut, a păstrat informația pe calculatorul său personal și a salvat situația.

 

9Kjxr4VCU0Y4DAuXkzR2moAy7DK

# Wall-E

Șeful pe design de la compania Apple, Jonathan Ive, a ajutat la crearea roboțelului de gen feminin – Eve din filmul Wall-E.

 

Wall•e_and_eve

# Wall-E

Numele roboțelului Wall-E provine nu de la altcineva decât de la faimosul Walt Disney, al cărui nume complet a fost Walter Elias Disney.

Wall-E_Cubecolors

# Reguli Pixar

La începutul activității sale, Pixar a avut o „listă secretă de legi” care interzicea cântecele, caracterele negative și poveștile de dragoste. Această regulă a ajutat filmele Pixar să fie pe o treaptă mai înaltă decât alte filme animate.

 

quote-the-greatest-story-commandment-is-make-me-care-andrew-stanton-62-51-39

# Easter Eggs

Dacă privești cu atenție filmele Pixar poți observa în fiecare codul „A113”. Acesta semnifică clasa din California Institute of Arts unde mulți dintre animatorii care lucrează la Pixar și-au început cariera.

 

Disney-A113-Secret-Code-1

# Inside Out ntors pe dos)

Artiștii care au creat animația Inside Out (Întors pe dos) au fost nevoiți să schimbe 28 de momente grafice, specifice doar pentru SUA, pentru ca audiența din alte state să înțeleagă despre ce este vorba. De exemplu în versiunea americană Riley nu vrea să își mănânce broccoli, pe când în Japonia, este dezgustată de ardei verde.

 

5ea64ba7-5224-43b1-95b6-e2cfef829b52

#Ratatouille

La început, creatorii Ratatouille voiau să creeze vin cu același nume, însă au abandonat ideea pentru a nu crea o problemă de alcoolism între tinerii sub vârsta permisă.

 

sFpGI08aeHIRKlLi9SxLyYrRyZ8

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente