Unul dintre supravieţuitorii incendiului din clubul Colectiv, s-a sinucis. La Bucureşti va avea loc o „noapte albă” în memoria tuturor victimelor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Bilanțul incendiului din Colectiv s-a ridicat sâmbătă la 65 de morți. Răzvan, care și-a pierdut prietena în incendiul din Colectiv, s-a sinucis. Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv, a declarat pentru Agerpres că „Din păcate, a apărut şi cea de-a 65-a victimă în urma incendiului din Colectiv. Este vorba de un băiat, ale cărui traume au continuat, aşa cum continuă în cazul tuturor victimelor din Colectiv – toţi cei care au fost în foc, dar şi părinţii lor – pentru care, din păcate, nu prea mai face nimeni nimic”.

El a mai spus că tânărul „a murit şi rudele lui încearcă să-l îngroape în linişte, cu sprijinul tuturor. (…) A murit acasă. Situaţia e complicată. Este o familie care are o problemă foarte mare, ar fi bine să le respectăm durerea”.

Întrebat dacă tânărul avea o traumă pishică, Eugen Iancu a spus: „Normal, ca noi toţi. Şi eu am traume psihice şi toţi care au avut pierderi acolo”.

Totodată, asociaţia organizează în aceasă seară o acţiune numită „Noapte albă la #Colectiv”, toţi cei care doresc să aprindă o lumânare în memoria victimelor incendiului produs în clubul Colectiv din Capitală în noaptea de 30 octombrie 2015 fiind aşteptaţi în Piaţa Bucur din Bucureşti.

„În data de 30 iulie, începând cu orele 20.00 şi până la orele 8.00 dimineaţa, a doua zi, va avea loc evenimentul „Noapte albă la #Colectiv”, întrucât se împlineşte un an şi nouă luni de la cumplita tragedie care ne-a îndoliat inimile pe vecie. Haideţi să ne revedem şi să nu îi dăm uitării pe cei care nu se mai află fizic printre noi. Să venim cu mic cu mare, cu flori, cu jerbe, coroane, lumânări, candele, fotografii”, este mesajul de pe pagina de Facebook a Asociaţiei Colectiv GTG 3010.

În Piaţa Bucur a fost amplasat un monument construit în memoria victimelor din Colectiv, compus dintr-un soclu de piatră în formă de semisferă şi o sculptură din bronz, sub forma unui înger, la baza căruia au fost gravate numele celor 64 de persoane care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului – 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitalele din Bucureşti şi din străinătate.

Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...