17:53:36 24.04.2024
Stiri

Partidul Uniunea Salvați România consideră că Guvernul României a dat un semnal de ABANDONARE a forțele proeuropene de la Chișinău

Știri 30.07.2017 15:30 Vizualizări2018 Autor: Ziarul National
Partidul Uniunea Salvați România consideră că Guvernul României a dat un semnal de ABANDONARE a forțele proeuropene de la Chișinău


„Premierul Mihai Tudose nu putea alege un moment mai prost pentru a face prima sa vizită la Chișinău, decât după schimbarea sistemului electoral, în ciuda recomandărilor Comisiei de la Veneția și a avertismentelor UE. Aflat în vizită oficială în R. Moldova, premierul Mihai Tudose a afirmat vineri, 21 iulie, că recentele schimbări ale legislației electorale din această țară sunt legitime și că mesajele critice care au ajuns la Bruxelles ar reprezenta o „distorsionare a realității de către neprieteni””, se arată într-o declarație făcută de USR.

Potrivit partidului parlamentar, prin afirmațiile sale premierul Tudose ar fi dat „dovadă de o totală lipsă de înțelegere a luptei pentru democrație a forțelor civice și a opoziției anti-oligarhice de la Chișinău”.

„Prin prezența și afirmațiile sale, premierul Tudose a legitimat trocul lui Vlad Plahotniuc cu Igor Dodon legat de sistemul de vot uninominal mixt și menținerea PDM la putere și după următoarele alegeri. USR avertizează că roadele acestei politici dezastruoase ale PSD-ALDE le vom culege în 2018, la alegerile la termen din R. Moldova, atunci când socialiștii pro-Rusia ar putea obține majoritatea absolută în Parlament. Prin susținerea celor care au compromis și compromit în continuare parcursul european, Guvernul României se decredibilizează definitiv în ochii moldovenilor și obține exact ce a spus că vrea să împiedice: venirea pro-rușilor la putere în R. Moldova”.

Cei de la USR îi solicită premierului României „clarificări urgente cu privire la susținerea parcursului european și a forțelor reale pro-europene din R. Moldova”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md