Actualitate

VIDEO / Cum trăiesc copiii în internatele noastre. Află povestea lui Eugen care doarme într-un subsol din Capitală

Pentru că l-a văzut cerșind lângă un centru comercial, Patricia Beandin, o tânără implicată activ, a decis să-i afle povestea, împărtășind-o cu noi. Vedeți mai jos cazul lui Eugen.

„Astăzi mergând în drum spre casă l-am observat pe Eugen cerșind lângă magazinul Gemeni. M-am apropiat de el și l-am întrebat dacă este impus de cineva să cerșească sau el benevol face asta. Mi-a spus că nu are „stăpân", deoarece a fugit de la Internat și acum este nevoit singur să câștige bani pentru mâncare.

I-am propus să îi cumpăr ceva de mâncare, iar între timp să îmi povestească istoria sa de viață.

A fugit de la internat pentru că era bătut, uneori nu era hrănit și nu i se oferea educație. La doar 11 ani acest băiat dă dovadă de mai mult curaj decît unii maturi.

Din bon puteți observa că nu mi-a cerut să îi cumpăr produse foarte scumpe, ci doar produse pe care nu le-a mâncat de ceva vreme.

Am stat cam două ore de vorbă cu el și am aflat că trăiește într-un podval de la Botanica, când vrea ceva dulce își topește mereu zahăr, iar uneori când găsește flori le vinde oamenilor.

Am rămas impresionată de optimismul lui în această situație și de modestia sa, făcându-și griji să nu cheltui prea mult pe aceste produse.
I-am cerut permisiunea pentru a filma acest video, ca să își povestească istoria și experiența de la internat.

Sunt sigură că mulți copii sunt în aceiași situația, dar nimeni nu-i aude.
Dacă cineva mă poate ajuta și să îmi spună cum e posibil să îi găsim un loc de trai. Poate sunt ONG-uri responsabile de acești copii sau internate în care copii nu sunt maltratați?

Nu este vina lui că se află în așa situație, deci trebuie să dăm dovadă împreună de umanitate.

Deasemenea, vă rog, dacă îl vedeți pe Eugen pe stradă, oferite-i ceva de mâncare sau haine, pentru că pentru mâncare cerșește. Nimeni nu îl acceptă la lucru pentru că nu are vârsta necesară. Îl găsiți seara, pe la orele 18:00-21:00 lângă magazinul Gemeni”, scrie tânăra pe o rețea socială.

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *