Opoziția extraparlamentară protestează faţă de sistemul electoral mixt// VIDEO

Un protest față de sistemul electoral mixt va avea loc cu începere de la ora 12:00 în fața clădirii Parlamentului. La acţiune participă membrii şi susţinătorii Platformei Demnitate și Adevăr. Partidului Acțiune și Solidaridate, Partidului Unităţii Naţionale şi ai Partidului Nostru.

Principala revendicare formulată de manifestanţi este ca legea cu privire la schimbarea sistemului electoral să fie abrogată de deputați.

Dacă nu suntem gata să ieşim o dată la 2-3 luni în stradă şi să le spunem guvernanţilor că nu acceptăm să-şi bată joc de noi, să ne calce în picioare, atunci despre ce democraţie vorbim?“, a declarat anterior la o conferinţă de presă lidera PAS Maia Sandu.

Trebuie să îi oprim, trebuie să ne opunem. Având susţinerea instituţiilor internaţionale, susţinerea UE, trebuie să ne conjugăm forţele”, a menţionat liderul PPDA Andrei Năstase.

“Este necesar să dăm un semnal partenerilor noștri externi că Republica Moldova nu poate fi îngenunchiată”, se arată în mesajul liderului PUN Anatol Şalaru.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.