Volkswagen ar putea vinde producătorul italian de motociclete Ducati, contra sumei de 1,3-1,5 miliarde de euro

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Celebra familie italiană Benetton este pe lista scurtă a celor cinci licitatori care vor să cumpere de la Volkswagen producătorul italian de motociclete Ducati, au declarat sâmbătă pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Finaliştii vor avea acces la registrele companiei în această toamnă, iar ofertele primite evaluează Ducati la 1,3-1,5 miliarde de euro (1,5-1,8 miliarde de dolari). Anul trecut, producătorul italian de motociclete a înregistrat venituri de 731 milioane de euro. Reprezentanţii Audi, brandul de lux al Volkswagen, care deţine Ducati, au refuzat să comenteze informaţia.

Sâmbătă, două publicaţii italiene au anunţat că pe lângă vehiculul de investiţii al familie Benetton – Edizione Holding – pe lista scurtă se află grupul american Polaris Industries şi firmele de private equity Investindustrial, PAI şi Bain Capital.

Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, ia în considerare vânzarea unor active, pentru a finanţa reorganizarea grupului, în urma scandalului emisiilor poluante (Dieselgate). Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că, în perioada 2005-2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 500.000 în SUA) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...