Coreea de Nord a lansat vineri o rachetă balistică ce a aterizat în zona economică exclusivă a Japoniei.

Ulterior, Pentagonul a precizat că a detectat o lansare de rachetă balistică din Coreea de Nord şi că a demarat procedurile pentru obţinerea mai multor informaţii.

Uniunea Europeană a condamnat, vineri, noul test cu rachetă efectuat de regimul de la Phenian, apreciind că acesta "ameninţă pacea şi securitatea în lume".

Surse militare de la Washington au declarat pentru Daily Mail că oficialii de la Pentagon au stabilit planurile de a distruge din temelii echipamentul militar nuclear care se află într-o zonă muntoasă a statului comunist.

Decizia, care ar putea duce la represalii din partea dictatorului  Kim Jong-Un, ar putea fi un pas major pentru a opri Coreea de Nord să dezvolte arme nucleare. 

Proiectilul a fost lansat vineri, 28 iulie, şi a aterizat în apele japoneze, la 200 de mile marine de zona de coastă a ţării.

Experţi din armata SUA au declarat că racheta balistică ar fi putut lovi oraşul Chicago sau chiar New York dacă ar fi fost lansată pe o traiectorie mai dreaptă.

Kim Jong-Un a ameninţat că SUA ar putea fi lovite „oricând şi oriunde”.

Răspunsul Statelor Unite a fost efectuarea prin mai multe exerciţii cu muniţie reală ale trupelor americane în Coreea de Sud, sâmbătă. Preşedintele Trump a promis că va lua „toate deciziile necesare” pentru a asigura securitatea SUA şi a aliaţilor săi.