Ministrul român al Apărării: Reacția lui Rogozin, „absolut nepotrivită”. Să ne vedem de treburile noastre

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Reacția vicepremierul rus Dmitri Rogozin, absolut nepotrivită – așa a calificat, sâmbătă, Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, declarațiile amenințătoare făcute de Rogozin, după ce autoritățile române au interzis avionului civil în care se afla să tranziteze spațiul aerian național.

„Absolut nepotrivită, ca să nu folosesc alte cuvinte” – a declarat Adrian Țuțuianu, care a adăugat:

„Eu nu aș intra într-un asemenea tip de retorică, eu cred că noi trebuie să ne vedem de treburile noastre, să ne asigurăm dezvoltarea economică și, în același timp, să facem ceea ce este necesar pentru a avea cât mai multă securitate și a putea și descuraja anumite acțiuni ostile. Și când am discutat de rachetele Patriot am spus foarte bine că ele reprezintă și un element care consolidează securitatea națională a României, dar și un element de descurajare a unor posibile acțiuni agresive. Eu nu cred că trebuie să facem din asta o discuție, am greși să încercăm noi prin tot felul de declarații să escaladăm declarațiile date de alții. Cred că este înțelept să ne vedem de treburile noastre și să ne vedem de programul nostru”, scrie RFI.ro

Rusia denunţă însă o provocare internaţională care, susține Moscova, va periclita relaţiile bilaterale. „I-am transmis o notă însărcinatului cu afaceri al României în Rusia în care exprimăm protestul puternic privind interdicţia de zbor decisă de România în cazul unui avion civil (…) care efectua o cursă normală pe ruta Moscova-Chişinău. Am evidenţiat faptul că 160 de pasageri au fost puşi în pericol şi nu au ajuns la timp la destinaţie” – transmite ministerul rus de Externe, care solicită explicaţii.

Avionul vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, nu a primit vineri permisiunea de a tranzita spaţiul aerian al României pentru a ajunge în Republica Moldova. Aeronava tranzitase însă alte state membre ale Uniunii Europene. Dmitri Rogozin urma să se întâlnească cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon şi cu liderul regimului separatist din Transnistria.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...