Protest de amploare la Parlament: Opoziția va manifesta duminică împotriva sistemului mixt

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00 în fața Parlamentului. Manifestanții vor protesta împotriva modificării sistemului electoral.

„Fac apel către chișinăueni, către diaspora, care nu au fost intoxicați de către televiziunile lui Plahotniuc. Faceți apel către cei de acasă, să vină la 30 iulie la Parlament”, a declarat președintele Platformei DA, Andrei Năstase, atunci când a fost adoptat sistemul mixt.

„Mă adresez în special Chișinăului, care nu trebuie să facă un efort enorm ca să vină aici. Dacă veniți măcar jumătate din cei care ne-ați votat, această guvernare va fugi imediat, pentru că este formată din niște lași. Vă rugăm frumos, să vă mobilizați și să veniți aici, la ora 12, în fața Parlamentului”, a declarat Maia Sandu, președinte PAS.

Amintim că pe 20 iulie curent, 74 de deputaţi ai PD, PSRM şi grupului PPE au adoptat în a doua lectură modificarea sistemului electoral, iar Igor Dodon a şi promulgat la câteva ore după aceasta proiectul de lege, fără a ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...