Am analizat averile declarate şi nedeclarate ale şapte demnitari din coaliţia de la putere, cei care au pârghiile necesare pentru a-şi ridica nu doar propriul nivel de trai, ci şi pentru a ameliora condiţia alegătorilor lor. Am arătat că cel puţin două dintre personajele campaniei nu-şi declară toată averea. Deputaţii PD Violeta Ivanov şi Serghei Chiseliov nu indică în declaraţiile cu privire la venituri şi proprietăţi locuinţele în care trăiesc împreună cu familiile. Casa lui Chiseliov este înregistrată pe numele cumnatului său, iar apartamentul spaţios în care locuieşte Ivanov este înregistrat pe numele uneia dintre fiice. Colegul lor, Nae Simion Pleşca, conduce o maşină de peste un milion de lei pe care nu o declară pentru că ar fi înscrisă pe o firmă de a sa. Unii comentatori consideră că asemenea cazuri nu sunt o excepţie, ci dimpotrivă.

Experţii în domeniul anticorupţie semnalează o gravă problemă la capitolul integrităţii demnitarilor şi o lipsă totală de control din partea instituţiilor nefuncţionale ale statului. Mai mult, unii subliniază că guvernarea creează artificial situaţia în care să poată evita legea şi răspunderea.

Campania „Cine mai poate ca Nae?” nu este despre deputatul Nae Simion Pleşca, ci despre contrastul izbitor între luxul izbitor în care trăiesc viaţa guvernanţii şi sărăcia îşi duc zilele cei pe care guvernează aceştia.

Denumirea campaniei a fost inspirată de la o declaraţie cel puţin ciudată a deputatului Nae Simion Pleşca, cel care, solicitat de Jurnal TV să comenteze nişte tranzacţii imobiliare de peste 100 de milioane de lei cu implicarea unor persoane din anturajul şefului său de partid, Vladimir Plahotniuc, i-a luat apărarea acestuia, spunând că „toţi trebuie să avem ca obiectiv să trăim bine şi în condiţii de confort”.

Declaraţia deputatului Pleşca este deplasată şi impertinentă, în condiţiile în care oamenii din Republica Moldova se confruntă cu sărăcie, migraţie, tarife majorate, salarii şi pensii mici, servicii medicale de proastă calitate şi corupţie la nivel înalt.