15:48:44 16.04.2024
Stiri

REPLICA șefului PLDM pentru democrați: „Vă suntem atât de simpatici, încât ați decis să realizați promisiunile altui partid?”

Politică 29.07.2017 11:00 Vizualizări2112 Autor: Ziarul National
REPLICA șefului PLDM pentru democrați: „Vă suntem atât de simpatici, încât ați decis să realizați promisiunile altui partid?”


După ce Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a făcut publică o declarație prin care solicitau guvernării să renune la sistemul mixt pentru a evita reevaluarea Acordului de asociere, stoparea finanțării externe și retragerea regimului liberalizat de vize cu UE, iar democrații i-a amintit acestui partid că a pledat pentru un asemenea sistem electoral, PLDM întreabă partidul de la guvernare „cu câte procente” a intrat în actualul Parlament de își revendică dreptul de a reprezenta toți cetățenii R. Moldova.

„În loc să se expună pe marginea unei revendicări globale din solicitarea PLDM, a ales, ca de obicei, să redirecționeze atenția publică de la problemele cu adevărat importante, care pot surveni în urma „ambâțului” de a adopta sistemul mixt și anume: reevaluarea Acordului de Asociere, retragerea regimului liberalizat de vize, stoparea finanțării Republicii Moldova. Domnilor de la guvernare, am cerut să găsiți mecanisme pentru a relua dialogul cu UE - cel mai important partener de dezvoltare al R. Moldova - pe care cu multă îndârjire l-ați compromis, iar una dintre modalitățile principale ar fi acum retragerea sistemului mixt. Înțelegem că puțin vă pasă de oamenii acestei țări, dacă ați ales să mergeți până în pânzele albe cu modificarea sistemului electoral, în loc să creșteți Moldova”, le răspunde democraților Viorel Cibotaru, președintele liberal-democraților.

Liderul PLDM se simte „flatat” de faptul că democrații au preluat programul electoral al partidului pe care îl conduce.

„Că tot ați adus vorba despre „demagogie politică”... Dacă nu ați pledat niciodată pentru schimbarea sistemului electoral, ce vă veni în cap să prostiți oamenii cu uninominalul și apoi cu mixtul? În politică fiecare e pe cont propriu, orice partid are propriul program. Vă suntem atât de simpatici, încât ați decis să realizați promisiunile altui partid? Suntem flatați de atenția pe care ne-o acordați, ba chiar o apreciem, dar tot „în mod normal” am vrea să vă împrospătați memoria și să vă amintiți cu câte procente ați acces în Parlament de vă revendicați dreptul de a fi reprezentantul plenipotențiar al cetățenilor R. Moldova?”, încheie liberal-democratul.

Menționăm că democrații au declarat că PLDM și-ar fi „bătut joc” de oameni, pentru că le-au promis sistem mixt și nu l-au mai implementat, iar PD vine să „repare această nedreptate”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md