Reacția dură a lui Rogozin către autoritățile române: „Aşteptaţi-vă la o ripostă, ticăloşilor!”

rogozinc

Ministerul Afacerilor Externe confirmă că autorităţile s-au opus ca avionul vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, să survoleze România. Aeronava a aterizat vineri după-amiază pe Aeroportul din Minsk, în capitala Belarusului, potrivit datelor site-ului FlightRadar24.com. Cel mai probabil, avionul oficial rus a avut nevoie de realimentare cu carburant, înainte de a continua drumul spre Moscova.

Dmitri Rogozin, vicepremierul Rusiei, a denunţat interdicţia de survol decisă de România, acuzând autorităţile române de periclitarea vieţilor pasagerilor aflaţi în avionul cu care se deplasa, transmiţându-le autorităţilor române să se aştepte la o ripostă.

„Autorităţile române au pus în pericol vieţile pasagerilor unui zbor al companiei S7, femei şi copii. Carburantul a ajuns până la Minsk. Aşteptaţi-vă la o ripostă, ticăloşilor!”, a transmis Rogozin, prin Twitter.

rogozin11

Oficialul rus a vrut să ajungă de la Moscova la Chişinău cu un avion comercial al companiei S7 (PJSC, Siberia Airlines), dar aeronava nu a primit aprobarea de a traversa spaţiul aerian al României, scrie mediafax.ro. 

Avionul care îl transporta pe Rogozin nu a putut ajunge în Republica Moldova, pentru că nu a primit autorizaţia de a survola ţara noastră, au anunţat anterior un site de monitorizare a traficului aerian şi surse citate de presa moldoveană.

„Nu avem o confirmare, dar Cursa S7157, de la Moscova spre Chişinău, probabil a primit interdicţie de survolare a spaţiului aerian al României, deoarece la bord se află vicepremierul rus, Dmitri Rogozin”, a transmis site-ul de profil Flightradar24.com.

Avionul lui Dmitri Rogozin a survolat Belarus, Polonia, Slovacia şi Ungaria, dar probabil că acum va reveni în Rusia.

Proteste au loc în momentul de faţă pe Aeroportul din Chişinău, zeci de persoane cerând anularea vizitei lui Dmitri Rogozin, relatează site-ul Unimedia.

Dmitri Rogozin urma să se întâlnească vineri cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, un politician prorus, şi cu liderul regimului separatist din Transnistria, Vadim Krasnoselski.

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente