Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.07.2017

Suedia va acorda asistență tehnică Republicii Moldova în realizarea proiectelor din sectorul energetic

Suedia va acorda asistență tehnică Republicii Moldova în realizarea proiectelor din sectorul energetic

Suedia va acorda asistența necesară autorităților Republicii Moldova în realizarea unui studiu de sistem pentru determinarea soluțiilor eficiente de reabilitare a sistemului de generare a energiei electrice și termice în municipiul Chișinău. Declarația a fost făcută astăzi de Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Signe Burgstaller, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii.
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, oficialul suedez a menționat că autoritățile de la Stockholm vor susține Guvernul Republicii Moldova în procesul de modernizarea a sectorului energetic național, în special la implementarea proiectelor de eficiență energetică, de eficientizare a sistemului de alimentare cu energie termică a locuitorilor municipiului Chișinău, etc. Signe Burgstaller a transmis deschiderea Guvernului Suediei pentru cooperarea cu țara noastră, dând asigurări că va contribui asupra unui dialog mai intens în următoarea perioadă pentru asigurarea continuității cadrului de cooperare existent.
 
Vicepremierul Octavian Calmîc a mulțumit autorităților suedeze pentru suportul acordat în realizarea mai multor proiecte importante pentru țara noastră în diferite domenii, accentuând că Republica Moldova mizează în continuare pe sprijinul Suediei în efortul de îmbunătățire a climatului investițional și a condițiilor de afaceri, precum și de sporire a competitivității companiilor moldovenești pe piața Uniunii Europene.
 
în contextul ultimelor evoluții a cadrului juridic aferent implementării Pachetului III Energetic și adoptării de către Parlamentul Republicii Moldova a Legii cu privire la energetică, vicepremierul Octavian Calmîc a reiterat necesitatea susținerii activităților desfășurate de ANRE, inclusiv de consolidare a capacitaților instituționale și de reglementare a sectorului energiei electrice și termice.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus