Vrei să înveți italiana în vacanță? Cele mai bune seriale italiene care pot fi ușor privite online

paradiso-buona

Cum să înveți italiana bine și fără a ieși din casă? Cel mai util este să privești seriale cu subtitrare în italiană. Fiindcă această limbă provine din aceeași familie de limbi ca și limba română, este ușor de înțeles și interesant de privit aceste show-uri. Iată cinci seriale recomandate de echipa #diez.

#Il commissario Montalbano

„Il commissario Montalbano” este una dintre cele mai lungi drame din lume. Primul episod și-a avut premiera în 1999 și serialul continuă și în ziua de azi. Bazat pe o serie de bestseller-uri scrise de sicilianul Andrea Camilleri, serialul îl urmărește pe Commissario Montalbano, care rezolvă crime în Sicilia. Crimele nu sunt însă unica acțiune, comisarul are de a face cu lucrătorii săi și trebuie să mențină un echilibru între lucru și relația la distanță cu iubirea vieții sale, Livia.

#Gomorra

Acțiunea serialului are loc în Napoli. „Gomorra” este o dramă despre Mafia din ziua de astăzi. Istoria este centrată în jurul câtorva membri ai unei familii criminale și asupra dorinței lor de a păstra puterea în mâinile sale. Criticii descriu acest serial ca fiind la fel de cotat precum serialul american „The Wire”, fiindcă el se concentrează asupra diferitelor crime și asupra ierarhiei în cadrul grupărilor mafiote.

# Il paradiso delle signore

Bazat parțial pe nuvela franceză „Au bonheur des dames”, „Il paradiso delle signore” este o dramă romantică despre viețile lucrătorilor dintr-un departament al unui magazin în Milano în anii 1950. Serialul prezintă dorințele și visurile lucrătorilor și ale întregii Italii din acea perioadă. Show-ul prezintă cultura italiană și vă va ajuta să cunoașteți mai multe despre istoria lui bel paese.

#Romanzo Criminale

„Romanzo Criminale” este la fel bazat pe o nuvelă, scrisă de un judecător italian, numit Giancarlo de Cataldo. Povestea își are cursul în Roma și este parțial bazată pe o istorie adevărată despre o organizație criminală – Banda della Magliana, care a fost activă în perioada anilor 1970 până în 1990. Serialul atinge teme precum drogurile, violența, criminalii și puterea.

https://www.youtube.com/watch?v=Olvcfgan0c4

#1992

Asemănător cu serialul american „House of Cards”, „1992” este o dramă despre corupția politică. Show-ul urmărește viețile a șase oameni care investighează cazuri de corupție în cadrul operațiunii „Mani pulite” sau „Mâini Curate”. Scopul acestei operațiuni este să diminueze activitatea criminală în cadrul sistemului politic italian din anii 80-90. Acest serial este bazat pe fapte istorice reale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente