12:10:48 29.03.2024
Stiri

Londra anunţă OFICIAL data la care libera circulaţie se încheie în Marea Britanie

Știri 28.07.2017 17:40 Vizualizări2618 Autor: Ziarul National


Londra anunţă OFICIAL data la care libera circulaţie se încheie în Marea Britanie Sursa: ziare.com

Ministrul Imigraţiei de la Londra, Brandon Lewis, a anunţat joi dimineaţă că autorităţile britanice vor implementa un nou sistem de imigraţie începând din martie 2019, atunci când se va încheia libera circulaţie a cetăţenilor între Uniunea Europeană şi Marea Britanie.

Declaraţiile ministrului britanic vin după ce Guvernul May a cerut realizarea unei evaluări „în detaliu” a costurilor şi beneficiilor migraţiei din Uniunea Europeană, relatează BBC.

Acest raport ar urma să fie finalizat până în septembrie 2018, adică cu şase luni înainte de ieşirea programată a Marii Britanii din UE.

Criticii susţin că realizarea raportului vine prea târziu, iar investitorii şi antreprenorii au nevoie urgent să ştie cum va arăta migraţia din blocul comunitar, atât în perioada de tranziţie, cât şi după Brexit.

De asemenea, miniştrii britanici au promis consultări prelungite pentru a asculta poziţia mediului de afaceri, a sindicatelor şi universităţilor din Marea Britanie.

Imigraţia a devenit subiect central în campania pentru referendumul de Brexit, iar militanţii pentru ieşirea din blocul comunitar au promis că britanicii vor avea din nou control asupra oamenilor care sunt primiţi în Regatul Unit.

Lewis nu a confirmat detaliile planului guvernamental de controlare a migraţiei după Brexit, susţinând că acestea vor fi dezvăluite într-o Carte Albă, care urmează să fie publicată la finele anului, iar legea imigraţiei va trece în 2018 prin Parlament.

Miniştrii britanici au promis o perioadă de implementare după Brexit, pentru a evita un scenariu haotic, în care noile reguli intră în vigoare de pe o zi pe alta, imediat după finalizarea procedurii de ieşire din UE.

Însă, Brandon Lewis a explicat că libera circulaţie a cetăţenilor europeni nu se va aplica în această perioadă de implementare şi un nou sistem al imigraţiei va intra în vigoare începând din primăvara lui 2019.

Sursa: ziare.com



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md