Ministerul de Externe anunță că printre victimele accidentului de tren din Barcelona nu există moldoveni

Безымянный
Foto: ziaruldeiasi.ro

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, precum şi Ambasada Republicii Moldova la Madrid s-au autosesizat pe marginea accidentului feroviar care a avut loc în Barcelona în dimineaţa acestei zile. Potrivit informaţiei oferite de misiunea diplomatică moldovenească şi a Consulului Onorific al Republicii Moldova în Regatul Spaniei, la moment, printre victime nu sunt cetăţeni moldoveni.

Ministerul și Ambasada Republicii Moldova la Madrid vor monitoriza în continuare situaţia legată de accidentul în cauză.

Cetățenii moldoveni care au nevoie de asistență sau persoanele care presupun că ar fi avut rude, prieteni sau cunoștințe ce s-ar fi aflat în zonă și s-ar putea regăsi printre victime se pot adresa Ambasadei Republicii Moldova de la Madrid la numărul de urgență +34664598545 sau Centrului de Apel al MAEIE la numărul +37322788722

Accidentul, din această dimineață, s-a produs în momentul în care trenul intra în gara Francia, din centrul Barcelonei. Potrivit El Mundo, trenul plecase din localitatea San Vicente Calders (Tarragona) și s-a izbit la ora locală 07:05 de un tampon feroviar amplasat la un capăt de linie din gara Francia, potrivit primelor estimări. Cotidianul spaniol, El Mundo, relatează că cel puțin 48 de persoane au fost rănite, cinci dintre ele grav, iar 20 dintre persoane rănite au fost duse la spital.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente