16:51:23 29.03.2024
Stiri

Igor Dodon anunță PROTESTE „la scară națională”

Politică 28.07.2017 15:37 Vizualizări4044 Autor: Ziarul National
Igor Dodon anunță PROTESTE „la scară națională”


Socialiștii din R. Moldova sunt deciși să organizeze, începând cu data de 24 septembrie curent, proteste „la scară națională” în R. Moldova.

Așa cum a promis ieri pe Facebook, președintele Igor Dodon a participat, astăzi, la ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor, al cărui președinte nu mai este de șapte luni.

„Am discutat despre situația din țară, inclusiv despre ultimile provocări din partea guvernului și majorității parlamentare. Un subiect separat al discuțiilor l-a constituit decizia influențată politic de ieri a Curții Constituționale care este îndreptată împotriva poporului Republicii Moldova și a președintelui nemijolocit. Le mulțumesc colegilor din PSRM pentru sprijin. La Consiliul Republican au fost adoptate decizii de organizare a mai multor acțiuni la scară națională, inclusiv de protest, începînd cu data de 24 septembrie 2017, de susținere a referendumului anunțat și subiectelor propuse pentru plebiscit”, a anunțat Dodon pe Facebook.

Potrivit aceleiași surse, în cadrul protestelor „vor fi întreprinse acțiuni, menite să rezolve pe viitor situația în care CC se va implică abuziv în interpretarea Constituției și blocarea inițiativelor președintelui țării”.

Amintim că, ieri, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional referendumul anunțat de Igor Dodon în această primăvară, iar șeful statului nu a exclus că va mai semna un decret cu privire la desfășurarea plebiscitului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md