„Am analizat şi calculat că în ultimele şase luni Platforma DA a venit cu 14 conferinţe de presă şi declaraţii pe subiecte de ordine social-economice. În mod normal, ar trebui să discutăm despre planul Platformei DA privind reformarea sistemului de pensionare fără majorarea vârstei astfel încât peste doi ani toate pensiile să fie majorate până la minimum de existenţă. Eu aş prefera să discutăm planul Platformei DA privind detenebrizăm economia, cum să despovărăm businessul, cum să demonopolizăm ţara, cum să venim cu mai mult sprijin pentru fermieri. Iată noi care sunt propunerile noastre. Noi ştim ce trebuie de făcut cu ţara, noi ne asumăm un act de guvernare, noi putem schimba lucrurile în Moldova. Problema este că sunt doi indivizi, Plahotniuc şi Dodon, care nu vor aceste schimbări”, a declarat Alexandru Slusari.

„Ei vor să rămână sistemul aşa cum a fost 26 de ani, să fie schimbate persoanele din acelaşi sistem, din acelaşi anturaj, care chipurile sunt în opoziţie, dar în realitate ei se înţeleg cum trebuie de jefuit mai departe ţara. Iată în acest scop a fost modificat sistemul electoral. Ei vor să rămână la putere, să-şi păstreze averile şi libertatea cu orice preţ. Cu preţul aruncării ţării în haos, în război civil. Ei vor să conserve sărăcia şi corupţia. Pentru toate acestea, ei  fac nişte circuri geopolitice. După ce au bătut palma, Dodon merge la Tiraspol şi face nişte lucruri odioase, se întâlneşte cu cel mai odios oficial rus”, a adăugat Alexandru Slusari.  

Tot astăzi, vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr a venit cu un îndemn către toţi cetăţenii. Alexandru Slusari a chemat oamenii la protestul din 30 iulie pentru a protesta faţă de regimul corupt.

„În loc să discutăm ce facem cu ţara, cum creştem bunăstarea oamenilor din Republica Moldova, se aruncă pietre geopolitice. Societatea este dezbinată, iar Plahotniuc şi Dodon sunt cu mâinile în buzunarele noastre. Iată de ce chemarea Platformei DA, chemarea mea personală pentru 30 iulie este pentru toţi oameni. Nu veniţi să apăraţi doar să apăraţi democraţia sau  să apăraţi sistemul electoral, dar veniţi să protestaţi împotriva acestui regim corupt, putred, care nu permite dezvoltarea republicii Moldova, care are ca scop păstrarea mizeriei în ţara noastră. Dacă noi nu o să protestăm acum, sub pericol este viitorul ţării noastre”.