Nume
Parola
Vizualizări: 1544
ACTUALIZARE! ADR Nord va lansa la Edineț un proiect pentru dezvoltarea durabilă a sectorului apicol în nordul țării. Vineri, 12 iunie, ora 15.00
Edineț, 10 Iunie 2015 — Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor organizează evenimentul de lansare a proiectului „Crearea sistemului integrat de dezvoltare durabilă a sectorului apicol în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, finanțat prin intermediul Asistenței Oficiale pentru Dezvoltare a României.

Evenimentul va avea loc vineri, 12 iunie 2015, începând cu ora 15.00, în incinta Consiliului raional Edineț.

Reprezentanții instituțiilor mass-media sunt invitați să participe la ceremonia de lansare a proiectului.

Proiectul urmărește să creeze un sistem integrat de dezvoltare durabilă a sectorului apicol în Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN) prin dezvoltarea unui sistem de achiziții, stocare, procesare și ambalare de produse apicole la nivel regional.

Evenimentul de lansare a proiectului, în cadrul căruia vor participa ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bâtca, ambasadorul României în Republica Moldova, Excelența Sa Marius Lazurca, precum și autorități locale, va fi completat cu o prezentare despre importanța sectorului apiculturii în Republica Moldova. De asemenea, în cadrul evenimentului va fi semnat un memorandum de înţelegere între Ministerul Afacerilor Externe al României, pe de-o parte, şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor al Republicii Moldova, reprezentat de ADR Nord şi Consiliul raional Edineţ, pe de altă parte, document prin care va fi asigurată cooperarea părților în domeniul realizării proiectului de dezvoltare regională menționat.

Agenda actualizată a evenimentului se găsește mai jos, la rubrica „Atașamente”.

Evenimentul se va încheia cu o vizită în orașul Cupcini, pe teritoriul unde va fi construit un centru apicol.

Amintim că o primă experiență de promovare a producătorilor de miere în nordul republicii a fost Festivalul Mierii, organizat de ADR Nord la sfârșitul lunii septembrie 2014, în contextul celei de-a doua ediții a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord.

www.adrnord.md