La Constanţa, unde plouă de ore bune, pare că marea s-a mutat pe străzile din oraş. Canalizările nu au mai facut faţă volumului mare de apă, astfel că şoferii au de ocolit adevărate fântâni arteziene, scrie Digi24.

Ploaia a ajuns şi la mallul din centrul oraşului, acolo unde este, de altfel, cea mai gravă situaţie. Iar apă de aproape jumătate de metru a intrat şi în curtea şi la parterul unei grădiniţe. Copiii au fost mutaţi de la parter la etajul 1. Şi Delfinariul a fost inundat.


Zeci de străzi erau blocate şi închise, vineri la prânz, din cauza ploii. Pompierii încearcă să remedieze situaţia, însă în zonă e în continuare cod portocaliu de vreme rea. Iar furtuni vor fi până spre miezul nopţii în şase judeţe din sud-est.

O coloană de maşini s-a format, vineri, pe DN 39, între Eforie Sud şi Eforie Nord, dar şi în zona Tuzla, pânâ la intersecţia cu sensul giratoriu, cel mai probabil pentru că mulţi turişti pleacă de pe litoral din cauza vremii nefavorabile, anunţă Infotrafic, precizând că în aceste condiţii este posibil să apară probleme în trafic pe Autostrada Soarelui, la staţia de taxare de la Feteşti.

Pentru evitarea aglomeraţiei, poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să traverseze Dunărea la Giurgeni – Vadu Oii, urmând ruta DN2A Constanţa – Hârşova – Slobozia – Urziceni, DN2 Urziceni – Bucureşti. O altă rută ocolitoare este DN3 Constanţa – Ostrov – traversare cu bacul – Călăraşi – Bucureşti.

De asemenea, dinspre Constanţa către Bucureşti se poate circula şi pe ruta DN3 Constanţa – Murfatlar – DN22C Murfatlar – Cernavodă – A2 Cernavodă – Feteşti – DN3A Feteşti – Lehliu-Gară – DN3 Lehliu-Gară – Bucureşti (cu precizarea că această rută include un segment aglomerat din A2, anume Cernavodă – Feteşti).