15:13:49 25.04.2024
Stiri

Cine făcea parte din delegația rusă, INTERZISĂ în R. Moldova: Un deputat, un angajat al administrației Putin, un erou al URSS etc.

Politică 28.07.2017 15:00 Vizualizări2849 Autor: Ziarul National
Cine făcea parte din delegația rusă, INTERZISĂ în R. Moldova: Un deputat, un angajat al administrației Putin, un erou al URSS etc. EADaily
Bogdan Bezpalko


Pe lângă deputatul rus Pavel Șperov, în delegația care venea, ieri-seară, la Chișinău de la Moscova și le-a fost interzisă intrarea în R. Moldova se mai aflau directorul cancelariei Casei Imperiale Ruse, Alexandr Zakatov, membrul Consiliului prezidențial pentru relații interetnice, Bogdan Bezpalko, eroul URSS Vladimir Gasoian, artistul emerit al Federației Ruse Dmitri Dunaev etc.

Șperov, deputat din partea partidului condus de Vladimir Jirinovski, este cunoscut pentru declarațiile sale făcute anterior referitoare la faptul că „Rusia trebuie să redobândească de la țările vecine pământurile strămoșești pierdute”.

„Suntem o țară mareață și trebuie sa ne protejam interesele în întreaga lume, cu toate forțele. Și avem forțe suficiente. Trebuie să intensificam propaganda pentru că nu este încă nimic pierdut în așa-numita proximă străinătate. Ce ne aparține de secole, ne apartine. Uralii de sud, sudul Siberiei – sunt pământurile noastre, căzăcimea de pe Don, Novorossia, Malorossia – acestea sunt pământurile noastre, iar noi trebuie să desfășuram o politică pentru a le readuce acasă”, a spus în Duma rusă Șperov la începutul acestui an.

La rândul său, Bezpalko a pledat împotriva semnării Acordului de asociere dintre UE și Ucraina. „Am afirmat întotdeauna că acordul de asociere cu UE are un caracter pur colonial şi forţele care se pronunţă pentru acest acord, de fapt, fac lobby pentru colonizarea Ucrainei”, spunea acesta în 2014.

Alexandr Zakatov a declarat pentru Sputnik că de la Casa Imperială Rusă veneau în R. Moldova mai mulți reprezentanți care au făcut, însă, cale întoarsă. Aceștia aduceau cărți și intenționau să se întâlnească, în R. Moldova, cu Mitropolitul Vladimir, cu Arhiepiscopul de Tiraspol și Dubăsari, cu conducerea Transnistriei etc.

Așa-zisul minister de externe de la Tiraspol a criticat decizia Chișinăului de a nu permite acestora să participe la acțiunile de mâine dedicate celor 25 de ani ai misiunii de pacificare. Într-o declarație făcută publică astăzi, transnistrenii afirmă că, astfel, Chișinăul ar provoca „noi tensiuni” în relațiile cu Federația Rusă și Transnistria.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md