Regret s-o spun, dar Maia Sandu a coborât la nivelul lui Năstase! Voi nu vedeţi unde a ajuns? La alegerile de anul trecut, Maia Sandu a fost votată de jumate de milion de basarabeni, iar la protestul din 20 iulie 2017, din faţa Parlamentului, câtă lume s-a adunat? Nici două mii de suflete. Asta se cheamă „pozor”, în limbajul moldovenist”, este declaraţia atribuită lui Băsescu de acest portal.

TVR Moldova precizează însă că nu a difuzat nicio informaţie de acest gen, iar ştirea este falsă. „Condamnăm modul în care site-ul presaindependenta.wordpress.com consideră să-şi informeze cititorii”, afirmă TVR.

Ulterior, site-ul a modificat textul, menţionând deja că Traian Băsescu a făcut declaraţiile respective la Moldova 1.

De cealaltă parte, Traian Băsescu neagă informaţiile mediatizate de acest site şi afirmă că acestea sunt „nişte minciuni ruso-dodoniste”.

Traian Băsescu a declarat pentru Asociaţia Presei Independente (API) că nu a făcut astfel de afirmaţii nici în presă, dar nici în alte circumstanţe. „Eu nu am spus niciodată aşa ceva. Sunt nişte minciuni ruso-dodoniste, care vor să lovească în mine, dar şi în Maia Sandu şi Andrei Năstase”, a precizat fostul preşedinte al României.

Site-ul Presaindependenta.wordpress.com a fost creat în aprilie 2017 şi nu indică cine sunt proprietarii şi echipa redacţională, iar conţinutul este distribuit în reţelele sociale de pe conturi false. 

Portalul nu are publicat nici un număr de telefon la care poate fi contactată redacţia, iar informaţiile publicate nu sunt semnate de autori. API a contactat redacţia portalului pe pagina din reţeaua Facebook, însă nu a primit nici un răspuns.