15:47:37 24.04.2024
Stiri

Nutriţionist: „Vă provoc să renunţaţi o lună la acest aliment! Veţi slăbi, vă promit!”

Știri 28.07.2017 12:01 Vizualizări2494 Autor: Ziarul National


Nutriţionist: „Vă provoc să renunţaţi o lună la acest aliment! Veţi slăbi, vă promit!” sursa: one.ro

Nutriţionistul Mihaela Bilic ne spune cum putem scăpa de kilogramele nedorite renunţând doar la un singur aliment.

„Nimic nu se compară cu mâncarea gătită când vine vorba de preparate echilibrate şi sănătoase. Orice ai mânca gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeală pe pâine din frigider are volum mic şi multe calorii.
Orice poţi mânca rece în picioare, în maşină sau în canapea la televizor îngraşă mai tare decât o farfurie de ciorbă sau de tocăniţă. Pentru cei care vor să slăbească există chiar recomandarea să nu aibă la îndemână decât mâncare care trebuie gătită/încălzită/mâncată cu tacâmuri.

Dar şi gătitul ăsta poate fi o capcană dacă nu suntem atenţi la ulei. Avem în tradiţiile culinare uleiul ca şi ingredient obligatoriu în orice preparat, totul începe cu „se pune ulei în cratiţă”( La 100cal/lingură pot să vă spun că obiceiul ăsta ne „costă” silueta.


Orice mâncare cu legume poate deveni bombă calorică în funcţie de cât ulei conţine, nu e nevoie să fie şniţel, chiftele sau pește prăjit ca să ne îngrăşăm, o facem şi cu un ghiveci care are ulei.

Nu contează tipul de ulei, toate au 900 cal/100ml. Iar gustul pe care îl dă mâncării e relativ, mai degrabă e în credinţa noastră că fără ulei nu se poate.

În Franţa pacienţii obezi sunt obligaţi să asiste la o lecţie de gătit în care nu se foloseşte ulei, tocmai pentru a vedea/simţi că gustul nu depinde de el. Cu sos de roşii, condimente şi ierburi aromate se obţin preparate mai gustoase.

Apoi, dacă avem carne, pește sau brânză într-o mâncare savoarea e garantată. „Economia” pe care o faceţi în bugetul caloric e uriaşă dacă eliminaţi uleiul de gătit. Şi pe lângă siluetă, sănătatea voastră va avea de câştigat scăpând de prezenţa lui Omega 6 cu efect pro-inflamator.

Vă provoc la o încercare: renunţaţi o lună la sticla de ulei de gătit şi descoperiţi ce gust are mâncarea fără el. Lăsaţi doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veţi slăbi, vă promit!”

Sursa: one.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md