03:21:10 29.03.2024
Stiri

Petru Bogatu susține că Andrei Năstase a ajuns „de râsul curcilor”. „Dă din balalaika lui Dmitri Rogozin”

Politică 28.07.2017 11:36 Vizualizări4779 Autor: Ziarul National
Petru Bogatu susține că Andrei Năstase a ajuns „de râsul curcilor”. „Dă din balalaika lui Dmitri Rogozin” deschide.md


„Incredibil, dar adevărat. Andrei Năstase care, în ciuda îmbrățișărilor de altădată cu Igor Dodon și Renato Usatîi de la protestele comune de tristă pomină, se pretinde politician proeuropean, cântă cu nesaț cupletele demagogice ale șovinului velicorus Dmitri Rogozin”, susține analistul politic Petru Bogatu.

„Nu știu ce l-a apucat, dar liderul Partidului Platformei DA îl imită într-o veselie pe vicepremierul românofob al Rusiei care, precum se știe, în 1992 a luptat la Nistru cu arma în mână de partea separatiștilor. Rogozin dă tonul, iar A. Năstase îi ține isonul. Cel din urmă a ajuns până într-acolo încât, cu o patimă nestăvilită de cleptoman plagiator, copiază astăzi cu nesaț cele mai aiuritoare scorniri ale celui desemnat de revista „Forbes” drept militaristul numărul 1 al Rusiei.

Vă las să judecați singuri. La 15 iulie, Dmitri Rogozin, arătându-se nedumerit de discursul președintelui PDM, rostit cu trei zile mai înainte la Consiliul Internaționalei Socialiste de la New York, l-a acuzat pe Vlad Plahotniuc că ar îndemna la „un nou război pe Nistru”. „Cine știe, de ce unicul miliardar dintr-o țară săracă cheamă la un nou război la Nistru?”, s-a întrebat atunci retoric, Dmitri Rogozin, pe pagina sa de Facebook.

Ce l-a deranjat de fapt pe vicepremierul rus? Faptul că președintele PDM a apostrofat prezența militară rusă în estul R. Moldova. În cadrul vizitei sale la New York, Plahotniuc a cerut evacuarea trupelor ruse din regiunea transnistreană și modificarea actualului format de menținere a păcii. E la mintea oricui că trupele ruse din regiunea separatistă, orice formă ar îmbrăca ele, nu sunt decât un paravan pentru ocupația zonei răsăritene a R. Moldova”, scrie Bogatu pentru deschide.md.

În același context, Bogatu exemplifică cu i-ar ține isonul Andrei Năstase lui Rogozin.

„Acum uitați-vă numai ce scrie Andrei Năstase pe aceeași rețea socială. Potrivit lui, Plahotniuc „face totul pentru a provoca un nou război la Nistru”. Nici mai mult,nici mai puțin. Mesajul lui Rogozin este reprodus întocmai. Diferența este doar de stil, maniera de exprimare a imitatorului moldovean fiind mai butucănoasă decât a rusului.Altfel spus, a cere Rusiei să respecte angajamentele internaționale și să se cărăbănească din Transnistria cu binișorul este o „chemare la război”. Andrei Năstase vorbește în limbajul Kremlinului. Cu subiect și predicat. Omul se vede că a pus batista pe țambal nu doar pe integrarea europeană, ci și pe descotorosirea de prezența militară rusă pe teritoriul R. Moldova. Și de ce, într-adevăr, n-ar renunța la un vechi instrument muzical european, de vreme ce dă din balalaica lui Rogozin?”, se mai întreabă Bogatu.

La rândul său, liderul PPDA, Andrei Năstase, a declarat că nu a spus niciodată că armata rusă trebuie să rămână în partea stângă a Nistrului. Potrivit lui, ce spun unii analiști sunt inepții și că își rezervă dreptul să-i acționeze în judecată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md