9 persoane, printre care și copii, au ajuns la spital după ce s-au intoxicat la o masă de pomenire

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai multe persoane, printre care și copii au ajuns la spital cu simptome de infecție alimentară acută după ce au participat la o masă de pomenire din satul Hâjdieni, raionul Glodeni.

Astfel, Direcţia teritorială a Agenţiei pentru Siguranţa Alimentelor Glodeni a format un grup de lucru, care a întreprins investigaţiile de rigoare în conlucrare cu reprezentanţii Centrului de Sănătate Publică raional.

Potrivit specialiștilor, cazurile de îmbolnăvire au apărut după o masa de pomenire organizată în sală destinată ceremoniilor speciale din acestă localitate. La faţa locului nu s-au depistat produse finite de la masa de pomenire.

Conform spuselor administratorului sălii, produsele, materie primă folosite la pregătirea bucatelor au fost procurate din magazinul alimentar, care aparţine proprietarilor sălii.

Din magazin s-au prelevat probe de ouă, pulpe de găină şi peşte afumat. Grupul de lucru s-a deplasat şi la domiciliul persoanei care a comandat masa de pomenire, unde a prelevat o probă de pârjoale, care, conform spuselor persoanei respective, au fost preparate acasă, dar nu au fost la masa de pomenire.

Probele prelevate au fost expediate la filiala din Donduşeni a Centrului Republican pentru Diagnostică Veterinară pentru investigaţii de laborator.

La momentul actual, în secţia de boli infecţioase a spitalului raional din Glodeni sunt internate 9 persoane (5 maturi şi 4 minori). Ancheta epidemiologică continuă. Despre rezultatele ei şi despre măsurile întreprinse ANSA va informa suplimentar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...