13:54:46 28.03.2024
Stiri

PD: „Schimbarea sistemului electoral a fost promovată de PLDM, inclusiv de Maia Sandu când a candidat pe listele acestui partid”

Politică 28.07.2017 09:20 Vizualizări1825 Autor: Ziarul National
PD: „Schimbarea sistemului electoral a fost promovată de PLDM, inclusiv de Maia Sandu când a candidat pe listele acestui partid” unimedia.info


Conducerea Partidului Democrat (PD) susține că cei rămași în Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) ar fi demagogi și „nu mai reprezintă pe nimeni”, iar solicitarea lor de retragere a sistemul mixt e surprinzătoare.

„În mod normal, inițiativele unui partid care se află deja de mult timp sub 1 la sută și nu mai reprezintă pe nimeni, cum este cazul PLDM, nu necesită a fi analizate. Însă, fiind vorba de un caz relevant de demagogie politică, credem că se impun câteva precizări sau comentarii, astfel încât societatea să poată înțelege mai bine modul în care astfel de partide înțeleg sa facă politică”, se arată într-o declarație remisă presei de către PD.

Democrații subliniază că liberal-democrații din 2007, încă de la înființarea formațiunii, au pledat pentru schimbarea sistemului electoral.

„Sau acest partid și-a bătut joc de oameni încă de la înființare, pentru a acumula mai rapid capital politic? PLDM uită că a desfășurat o amplă campanie de strângere de semnături de la cetățeni pentru schimbarea sistemului electoral. Sa înțelegem că doar au folosit cetățenii? PLDM a votat schimbarea sistemului electoral în 2013 și l-a lăudat de nenumărate ori, inclusiv prin vocea actualului său lider, pe atunci analist, care le explica oamenilor cât de important este acest sistem pentru o nouă clasă politică, pentru modernizarea clasei politice. Și-au bătut încă o dată joc de oameni?”, se întreabă retoric democrații.

În același context, cei din PD mai spun că și Maia Sandu, actual lider PAS, ar fi promovat schimbarea sistemului electoral, atunci când a candidat la alegerile parlamentare pe listele PLDM.

„PLDM este partidul care a dezamăgit cel mai mult oamenii tocmai prin astfel de proiecte lansate și apoi abandonate. Schimbarea sistemului electoral a fost promovată în fiecare campanie electorală de PLDM (inclusiv de Maia Sandu când a candidat pe listele acestui partid), iar oamenii au votat acest partid inclusiv pentru această promisiune, rămasă neîndeplinită de fiecare dată.

Astăzi, PD vine să repare această nedreptate, făcută cetățenilor timp de ani de zile și să îndeplinească promisiunea de schimbare a sistemului electoral, făcută de majoritatea partidelor, inclusiv de PLDM în modul cel mai insistent”, se mai arată în declarație.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md