În urma ploilor, 26 de localități din țară au rămas fără energie electrică

piloni_0
Foto: DSE

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI a anunțat mai multe urmări ale ploilor înregistrate în țară.

Prin urmare, fără energie electrică au rămas parțial 26 de localități din 10 raioane. Către ora 7.00 dimineața de la curent electric rămâneau deconectate sate din raioanele Orhei, Ștefan Vodă, Căușeni, Anenii Noi, Cahul, Cantemir, Leova, Dubăsari, Șoldănești și Florești. Pentru restabilirea energii către consumatori, la fața locului lucrează echipele specializate.

În urma ploilor înregistrate în partea centrală și de sud a republicii, mai multe gospodării au avut nevoie de intervenția salvatorilor. Pompierii au fost alertați pentru pomparea apei din mai multe grădini și beciuri din UTA Găgăuzia, Taraclia, Cahul și Căușeni. În urma scurgerii intensive de pantă 14 gospodării s-au ales cu apă în grădini și subsoluri. Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile create.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale recomandă oamenilor să țină cont de buletinele informative și sa alerteze autoritățile în situații de risc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente