O nouă medalie pentru Republica Moldova la FOTE. Eugen Matveiciuc a adăugat în palmaresul său o distincție de bronz

nb-m
Foto: basaraba.md

Succese pentru Moldova la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Gyor (Ungaria), unde țara noastra a obținut o nouă medalie. După ce Petru Pelivan a luat bronzul la 66 kg, un alt judocan a urcat și el pe treapta a treia a podiumului de premiere.

Judocanul Petru Pelivan a cucerit prima medalie pentru Moldova la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Gyor. El a luptat în finala categoriei de greutate 66 kg împotriva georgianului Giorgi Chikhelidze și a cedat la limită. Până a ajunge în ultimul act, Petru Pelivan a obținut trei victorii în fața lui Edoardo Mella (Italia), Yahor Trukhan (Belarus) și Mark Hristov (Bulgaria). „Petru este un sportiv talentat. A avut meciuri superbe, în special semifinala contra luptătorului din Bulgaria. Avem o generație foarte bună de sportivi”, a declarat șeful delegației Moldovei, Victor Peicov, vicepreședinte CNOS.

Erou de data aceasta a devenit portdrapelul Moldovei la ceremonia de deschidere, Eugen Matveiciuc, care a cucerit bronzul la 81 kg. El a început competiția cu victoria în fața turcului Farih Kosa, iar în sferturi l-a învins pe georgianul Vladimir Akhalkatsi. În semifinale, Marveiciuc a cedat rusului Mansur Lorsanov, dar în meciul pentru medalia de bronz l-a învins pe Guy Gurevitch din Israel, cu 10-0.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente