Jizdan: Peste 50 de artiști ruşi urmau să vină în RM. Li s-a comunicat că nu se va accepta intrarea lor

Ministrul de Interne Alexandru Jizdan a declarat că peste 50 de artiști urmau să vină în R. Moldova, pentru a merge în regiunea transnistreană la manifestaţiile prilejuite de împlinirea a 25 de ani de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii. Potrivit ministrului, aceştia au fost informaţi că nu se va accepta intrarea lor pe teritoriul republicii noastre.

Este vorba de peste 50 de artiști care urmau să vină în R. Moldova. Li s-a comunicat că nu se va accepta intrarea lor pe teritoriul republicii noastre”, a declarat Jizdan în cadrul emisiunii Important de la TVC 21.

Oficialul a precizat că acestora li s-a blocat intrarea pentru că nu au coordonat cu autorităţile noastre participarea la un astfel de evenimente.

Un deputat rus și mai mulți artiști din Federația Rusă au fost opriţi joi, pe Aeroportul Chişinău, să intre în Republica Moldova. Este vorba despre Pavel Şperov, deputat din partea Partidului Liberal Democrat din Rusia, condus de Vladimir Jirinovski şi de interpreții Dmitri Dunaev, Liaisan Mingazova, Lidia Muzaleva, Irina Maslova.

Reamintim că acum două zile ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova Farit Muhametşin a fost convocat la Ministerul de Externe unde i s-a atras atenţia repetat asupra inoportunităţii organizării în mod unilateral a unor manifestaţii consacrate acestei aniversări, cu participarea artiştilor şi delegaţiilor oficiale din Federaţia Rusă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.