Reținuți la Chișinău, mai mulți artiști și politicieni ruși au petrecut ore bune la aeroportul din Capitală

2994 (1)
Foto: md.all.biz

Mai mulți politicieni și artiști ruși, care urmau să participe la ceremoniile organizate de administrația separatistă de la Tiraspol cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a operațiunii de menținere a păcii de pe Nistru, nu au fost lăsați să intre pe teritoriul Republicii Moldova. Poliția de Frontieră a Republicii Moldova susțin că aceștia nu au putut să-și justifice scopul vizitei, iar oficialitățile ruse și cele transnistrene se declară indignate de acest incident, scrie radiochisinau.md.

Artiștii au fost reținuți, timp de mai multe ore pe Aeroportul Internațional Chișinău și riscă să fie deportați, transmite TASS, în delegație fiind prezent și deputatul în Duma de Stat a Federației Ruse Pavel Șperov, potrivit publicației „Parlamentskaia Gazeta”.

„La ieșirea din avion, am fost imediat conduși într-o mașină specială și duși la serviciul de securitate al aeroportului, unde timp de o oră și jumătate au încercat să afle care este scopul vizitei noastre. Ne-au spus că, în legătură cu cea de-a 25 aniversare de la înființarea misiunii de pacificare a Rusiei pe malurile Nistrului, vom fi deportați și că acesta este dispoziția Guvernului Republicii Moldova”, susțin artiștii ruși.

Drept urmare, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care urmează să vină vineri într-o vizită la Chișinău și, mai apoi în Transnistria, a cerut Ambasadei ruse din Republica Moldova să intervină de urgență pentru a soluționa acest incident.

„Persoanelor în cauză nu le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova, pe motiv că nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, nejustificându-și scopul vizitei”, au precizat responsabili de la Serviciul de presă al Poliției de Frontieră pentru Realitatea.md

La rândul său, președintele Igor Dodon a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care-și cere scuze de la „oaspeții țării noastre” și promite că „cei care poartă vina pentru asemenea acte arbitrare” vor fi pedepsiți.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente