Aproximativ 20 de conturi false au fost create pe Facebook pentru a-i monitoriza pe oficialii care se ocupau de campania lui Macron şi alte persoane apropiate de actualul preşedinte francez în timp ce acesta încerca să o învingă pe rivala sa de extremă-dreapta Marine Le Pen şi pe alţi adversari în cursa pentru fotoliul de la Palatul Elysee. Macron a câştigat alegerile în luna mai.

Facebook a declarat în aprilie că a luat măsuri împotriva conturilor care răspândesc informaţii false despre alegerile franceze. Însă eforturile de infiltrare în paginile de pe reţelele sociale ale oficialilor implicaţi în campania lui Macron nu au fost raportate anterior.

Rusia a negat în mod repetat că ar fi intervenit în alegerile prezidenţiale din Franţa prin piratarea unor conturi de e-mail şi obţinerea de documente. Agenţiile de informaţii americane au declarat pentru Reuters în luna mai că hackeri având legături cu guvernul rus au fost implicaţi, însă nu au avut dovezi concludente conform cărora Kremlinul ar fi ordonat aceste atacuri informatice.

Facebook a confirmat pentru Reuters că a depistat existenţa unor conturi frauduloase în Franţa şi le-a dezactivat.

Oficiali ai companiei au informat Congresul american în legătură cu descoperirile lor. Numărul conturilor de Facebook suspendate în Franţa pentru promovare de propagandă sau spam — multe dintre ele având legătură cu alegerile — au ajuns la 70.000, o creştere importantă faţă de cele 30.000 de conturi închise dezvăluite de companie în aprilie.