Majestatea sa Regele Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun (Rama al X-lea) va împlini vineri vârsta de 65 de ani - anul acesta fiind pentru prima dată când ziua de 28 iulie va fi celebrată ca o sărbătoare naţională.

La Centrul de conservare a ţestoaselor marine din regiunea Sattahip, provincia Chun Buri (estul Thailandei), sute de oameni au participat la eliberarea a 1.066 de ţestoase în mare.Numărul 1.066 a fost ales în mod intenţionat, "10" făcând trimitere la regele Rama al X-lea, iar "66", cu un an mai mult decât vârsta regelui, pentru a-i dori longevitatea, potrivit presei locale.
   
Cu o zi înainte de eliberarea ţestoaselor în apă, premierul Prayuth Chan-ocha a făcut apel la toţi thailandezii să facă fapte bune pentru a-şi arăta loialitatea faţă de noul monarh.

Potrivit tradiţiei budiste, eliberarea animalelor este o faptă lăudabilă care poate aduce o karma bună.În afara acestor fapte bune, primăria din Bangkok va organiza o ceremonie în cadrul căreia localnicii vor oferi de mâncare şi dulciuri unui număr de peste 600 de calugări, în piaţa centrală.
  
Regele Vajiralongkorn a moştenit tronul în luna decembrie a anului trecut, după moartea regelui Bhumibol Adulyadej la 13 octombrie 2016.