16:01:05 28.03.2024
Stiri

GLODENI // INTOXICAȚIE în masă: Numeroase persoane, printre care și COPII, au ajuns la spital, după ce au participat la o masă de pomenire

Social 27.07.2017 14:20 Vizualizări2046 Autor: Ziarul National
GLODENI // INTOXICAȚIE în masă: Numeroase persoane, printre care și COPII, au ajuns la spital, după ce au participat la o masă de pomenire Mapio
Satul Hâjdieni din Glodeni


Nouă persoane, printre care și patru copii, au fost internate în Secţia de boli infecţioase a Spitalului raional din Glodeni cu intoxicații alimentare acute.

Victimele sunt din satul Hâjdieni și au participat, ieri, la o masă de pomenire organizată în sala destinată cermoniilor speciale din acestă localitate.

Specialiștii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și ai Centrului de Sănătate Publică raional afirmă că nu au găsit produse alimentare finite atunci când au ajuns la fața locului pentru a preleva probe.

„Potrivit spuselor administratorului sălii, produsele-matere primă folosite la pregătirea bucatelor au fost procurate din magazinul alimentar, care aparţine proprietarilor sălii. Din magazin au fost prelevate probe de ouă, pulpe de găină şi de peşte afumat. Grupul de lucru s-a deplasat şi la domiciliul persoanei care a comandat masa de pomenire, unde a prelevat o probă de pârjoale, care, conform spuselor persoanei respective, au fost preparate acasă, dar nu s-au servit la masa de pomenire”, se arată într-un comunicat de presă al ANSA.

Probele prelevate au fost expediate la filiala din Donduşeni a Centrului Republican pentru Diagnostică Veterinară pentru investigaţii de laborator.

Autoritățile anunță că ancheta epidemiologică continuă pentru a stabili cauza intoxicației în masă de la Hâjdieni.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md