Igor Dodon după decizia CC: Nu exclud acțiuni în masă pe 24 septembrie în susținerea inițiativei președintelui

“CC a făcut uz de diverse acrobații juridice pentru a anula referendumul, probabil la sugestia guvernării, dar și fiindcă membrii CC sunt cetățeni români panicați de efectele sociale ale referendumului”, a declarat pe pagina sa de Facebook preşedintele Igor Dodon după ce Înalta Curtea a invalidat decretul președintelui cu privire la convocarea unui referendum consultativ în luna septembrie.

Totodată, şeful statului a scriscădecizia Curții Constituționale este “o sfidare în adresa cetățenilor și a libertății lor de a se expune pe subiecte de interes național”.

Prin decizia de azi, Curtea Constituțională a demonstrat o dată în plus că este profund politizată, părtinitoare și supusă în mod vădit anumitor influențe ideologice. Jurământul pentru obținerea celei de-a doua cetățenii se face simțit la fiecare decizie a membrilor Curții“, a adăugat Igor Dodon.

Oficialul a precizat că în pofida deciziei Curții Constituționale, elva continua săinsiste pe intenția de a consulta poporul pe chestiuni de importanță națonală, venind cu alte inițiative în acest sens.

Convocăm mâine ședința Consilului Republican al PSRM unde vom lua o decizie în această privință. Nu exclud acțiuni în masă în luna septembrie pe 24, în susținerea inițiativei președintelui“, a precizat acesta.

Precizăm: Curtea Constituțională a Republicii Moldova a respins organizarea referendumului consultativ iniţiat de președintele Igor Dodon. Potrivit Înaltei Curţi, prin semnarea decretului cu privire la convocarea unui referendum consultativ în luna septembrie, preşedintele şi-a depăşit atribuţiile.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.