Palestinienii, chemați să se roage din nou la moscheea Al-Aqsa, după ce autoritățile israeliene au retras măsurile de securitate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Palestinienii se vor întoarce joi să se roage la moscheea Al-Aqsa de pe Esplanada Moscheilor din Ierusalimul de est, a afirmat un responsabil religios musulman, după ce Israelul a retras toate măsurile de securitate instalate la jumătate lui iulie în urma unui atac soldat cu moartea a doi polițiști, transmite AFP.

„Autoritățile religioase musulmane de la Ierusalim îi cheamă pe palestinieni să intre în moscheea Al-Aqsa pentru rugăciunea de după-amiază”, a spus într-o conferință de presă responsabilul Waqf, organismul responsabil cu proprietățile musulmane din Ierusalim.

Președintele palestinian Mahmoud Abbas s-a alăturat apelurilor lansate de autoritățile musulmane, declarând într-o conferință de presă că rugăciunile „vor avea loc, cu ajutorul lui Dumnezeu, în interiorul moscheii Al-Aqsa”.

Poliția israeliană a anunțat mai devreme că a retras, în noaptea de miercuri spre joi, măsurile de securitate suplimentare rămase în vigoare după retragerea dispozitivelor detectoare de metale la intrările pe Esplanada Moscheilor din Ierusalimul de Est. Acestea fuseseră instalate după uciderea a doi polițiști într-un atac armat comis de trei arabi israelieni la 14 iulie.

Măsurile de securitate adoptate de autoritățile israeliene au determinat autoritățile musulmane să cheme la boicotarea Esplanadei Moscheilor și au generat manifestații de protest însoțite de ciocniri între palestinieni și forțele de securitate israeliene.

Esplanada Moscheilor este cel de-al treilea mare loc sfânt al islamului, după orașele saudite Mecca și Medina, și cel mai sfânt al iudaismului sub denumirea de Muntele Templului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...