03:21:16 19.04.2024
Stiri

Ghimpu, după ce REFERENDUMUL inițiat de șeful statului a fost declarat neconstituțional: „Dodon se află la GRĂDINIȚĂ”: Lebedinschi: „Nu credeam că CC va coborî atât de JOS”

Politică 27.07.2017 12:20 Vizualizări1696 Autor: Ziarul National
Ghimpu, după ce REFERENDUMUL inițiat de șeful statului a fost declarat neconstituțional: „Dodon se află la GRĂDINIȚĂ”: Lebedinschi: „Nu credeam că CC va coborî atât de JOS” captură privesc.eu


Liberalul Mihai Ghimpu este mai mult decât satisfăcut de verdictul Curții Constituționale, prin care referendumul republican consultativ a fost declarat neconstituțional.

„Sunt mulțumit de această hotărâre a CC, deoarece este argumentată și în ea se spune mai mult decât am cerut noi în sesizare. Dodon trebuie să înțeleagă că cel care se opune legii este strivit și aruncat la coșul cu gunoi, ca să nu spun la tomberon. Nu poți schimba legile după cum îți vine pofta”, a menționat Ghimpu după ce Curtea a dat verdictul în cazul referendumului inițiat de șeful statului.

În același context, liberalul s-a referit și la ultima declarație a șefului statului, care a menționat ieri că va mai semna, repetat, un decret privind inițierea unui referendum. „Dodon se află la grădiniță și nu la Președinție. De parcă s-ar juca în harbujei”, a punctat acesta.

La rândul său, consilierul prezidențial Maxim Lebedinschi, cel care a reprezentat Președinția la CC, a criticat dur judecătorii. „Nu mă gândeam că Curtea va coborî la un nivel atât de jos, chiar dacă în ultima perioadă s-a împrospătat puțin. Acțiunile CC sunt pur politice și sunt menite să limiteze competențele președintelui țării. Nu e firesc ca referendumul să nu aibă loc din cauza voinței Guvernului, care nu vrea să acorde bani pentru organizarea lui”, a declarat sursa citată.

De asemenea, acesta a mai adăugat că, în pofida faptului că PL a părăsit alianța de guvernare, liberalii rămân un instrument ai partidului de guvernământ: „Alianța funcționează și acum, iar guvernarea prin mână PL limitează atribuțiile președintelui”.

Deocamdată, Lebedinschi nu știe ce va face în continuare președintele după acest eșec. „Este prematur să discutăm despre acțiunile ulterioare. Urmează să vedem decizia motivată, pentru ca ulterior să decidem ce vom face”, a conchis acesta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md