Siegfired Mureșan: Uniunea Europeană nu le cere nimic cetățenilor Republicii Moldova, le cere, însă, politicienilor să respecte legea și cetățenii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Uniunea Europeană nu cere nimic cetățenilor Republicii Moldova, le cere, însă, categoric politicienilor de la Chişinău să respecte legea și cetățenii, să aplice o lege egală pentru toți și să ia măsuri care să împiedice corupția și furtul din banul public, spune eurodeputatul Siegfried Mureșan, în contextul afirmațiilor președintelui Igor Dodon, în presa din Federația Rusă, preluate de presa din Republica Moldova, în care a afirmat, printre altele, că nu va sta în genunchi în fața Occidentului.

„Uniunea Europeană nu cere nimic cetățenilor Republicii Moldova, le cere, însă, categoric politicienilor din Republica Moldova să respecte legea și cetățenii, să aplice o lege egală pentru toți și pentru ei, așa cum se aplică pentru oamenii de rând, le cere să ia măsuri care să împiedice corupția și furtul din banul public, le cere să transparentizeze actul de guvernare astfel încât cetățenii să știe ce se decide pe banii și în numele lor. Toate acestea nu sunt condiții impuse cetățenilor, cum, în cel mai curat stil de manipulare, susține președintele Igor Dodon. Cetățenilor de rând din Republica Moldova Uniunea Europeană nu le cere, ci le oferă bani gratuiți pentru dezvoltarea investițiilor și a afacerilor, pentru renovarea de școli și spitale, pentru intrastructură. Este suficient ca oamenii să privească în jur și să vadă cum cele mai renovate instituții și mai moderne aparaturi au fost sponsorizate de Uniunea Europeană și de România și, apoi, să vadă dacă găsesc astfel de ajutoare oferite de Federația Rusă, unde îi place lui Igor Dodon să meargă aproape lună de lună să facă pe slujitorul”, transmite eurodeputatul român.

Totodată, acesta afirmă că, cât despre cât de bine i-a mers Republicii Moldova în perioada în care comuniștii au fost la putere, o pot spune mai bine oamenii de rând din Republica Moldova, deoarece România în acea perioadă lupta împotriva corupției şi hoţiei, în timp ce ţara noastră se adâncea în sărăcie.

„În perioada în care România lua toate aceste măsuri de luptă împotriva corupției și hoției din bani publici pentru ca apoi să devină membru al Uniunii Europene, în tot acest timp Republica Moldova, condusă de comuniști, se adâncea în sărăcie, cetățenii ei trăiau tot mai greu și ajungeau să caute cu disperare să plece din țară pentru o viață mai bună, timp în care oligarhii își umpleau buzunarele din banii publici. România a înregistrat progrese majore cu sprijinul Uniunii Europene, în comparație cu sărăcia care se observă în celelalte țări vecine care au preferat să fie supuse Rusiei”, mai spune Mureşan.

Eurodeputatul a făcut trimitere şi la Declaraţiile lui Dodon, cum că UE va impune Republicii Moldova să adopte legi care ar permite căsătoriile între persoanele de același gen.

„Cât despre dezinformările nedemne de un șef de stat și atât de stângace ale președintelui Igor Dodon referitoare la condițiile impuse de Uniunea Europeană privind căsătoriile între persoane de același sex, este suficient ca moldovenii să privească la România și să vadă că UE nu a impus nici aici, așa cum nu a impus în nicio altă țară, măsuri cu care cetățenii nu sunt de acord”, se mai arată în reacţia eurodeputatului Siegfried Mureșan.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...